Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTOKE

Rastočani organizirali skup: U jeku turističke sezone bagerima započinju uređivanje ulice

Rastoke
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
05.07.2016.
u 16:30

U četvrtak je obavijest nalijepljena na dva mjesta u Rastokama da u ponedjeljak dolaze bageri – pričaju nam Rastočani koji su u ponedjeljak došli na ulici kako bi spriječili bagere da uređuju ulicu, no radovi nisu počeli

Nas dvadesetak obitelji u Rastokama, biseru prirodne ljepote koji je i zaštićeni spomenik kulture, živimo od iznajmljivanja soba i imamo unaprijed rezervirana noćenja gostiju za čitav srpanj i kolovoz. Zato si možete zamisliti koliko nas je šokirala odluka gradonačelnika Slunja da baš ta dva mjeseca, u jeku turističke sezone, dovede bagere u uličicu u središtu Rastoka, uz rijeku Slunjčicu gdje prolaze gosti.

U četvrtak je obavijest nalijepljena na dva mjesta u Rastokama da u ponedjeljak dolaze bageri – pričaju nam Rastočani koji su u ponedjeljak došli na ulici kako bi spriječili bagere da uređuju ulicu, no radovi nisu počeli. Na skup su došli i iznajmljivači iz okolnih mjesta, jer svi imaju koristi od gostiju na Rastokama, njih 50-ak kako bi odgodili radove.

Nemamo ništa protiv uređenja ulice, dapače, imat ćemo bolju ulicu, drvene mostove, prijelaze, sve će to biti puno ljepše svima, ali ostatak godine mogu to raditi, a ne onda kada imamo najviše posla. Pa, nitko normalan u turističkom mjestu u srpnju na otvara radove koji bi trebali trajati 60 dana – pričaju nam Marko Skukan koji ima konobu, Ivanka Štefanac, Dubravka Skukan, Ankica Bertović, Bernarda Poljak, dio onih koji iznajmljuju sobe. Kažu, u ta dva mjeseca u Rastokama ima i više od 700 noćenja.

No, gradonačelnik Slunja Jure Katić kaže kako radovi vrijedni 400.000 kuna, moraju početi u srpnju jer novac, a polovicu je dobio od Ministarstva regionalnog razvoja, mora potrošiti do kraja godine.

U srpnju i kolovozu najniži je vodostaj Slunjčice, ima najmanje posjetitelja, odnosno nema grupa pa Turistička zajednica sada ima najmanju zaradu. Grupe dolaze u svibnju, lipnju, pa rujnu, listopadu. Osim toga, radovi će se izvoditi etapno, neće biti zatvorena čitava ulica duga oko 60 metara odjedno, dakle turisti će moći prolaziti i nikoga neće otjerati buka. Pa, ulicu uređujemo za njih, ne za mene – kazao je gradonačelnik Katić protiv čije su odluke Rastočani pisali i županu Ivanu Vučiću.

No, iznajmljivači kažu kako su to sve izgovori, te da će radovi izravno pogoditi njih.

- Mi živimo od toga, nemamo drugi posao. Radili smo po tvornicama koje su zatvorene, dakle sva zarada nama je u ta dva mjeseca, a od toga, istina, Grad nema direktne koristi. Osim toga, grupe su u Rastokama pola sata, a naši gosti odspavaju po dvije, do tri noći. To valjda nešto znači– kazala nam je Bernarda Poljak.

>> Selo Rastoke - Male Plitvice u Slunju

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije