Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Selo Rastoke - Male Plitvice u Slunju

Mir u Rastokama
Foto: Ž. Hladika
29.06.2008.
u 19:24

Čak da putovanje Starom ličkom cestom nije jeftinije od onoga autocestom, samo zbog Plitvičkih jezera vrijedi jedanput na godinu izabrati tu dionicu.

Plitvice treba posjećivati ljeti jer su jezera i slapovi najljepši baš kad je najjače sunce. Glasnogovornica Nacionalnog parka Plitvice Vlatka Ružić kaže da otvaranje autoceste nije smanjilo broj posjetitelja.

Posebno ih je mnogo iz inozemstva, koji čine 90-ak posto posjetitelja. Poziva, stoga, sve turiste da idu starom cestom jer je zanimljivija, ljepša i jeftinija.

Stara lička cesta je puno ljepša. Imamo zanimljive sadržaje i za hrvatske turiste, koji ovdje mogu provesti barem jedan dan godišnjega odmora kaže Vlatka Ružić.

Ako turisti nemaju vremena za obilazak svih 16 plitvičkih jezera, mogu svratiti u Rastoke, koje mnogi nazivaju malim Plitivicama. Iako se Rastoke dijelom vide s ceste, vrijedi se zaustaviti i spustiti u mjesto. Uostalom, i sam sam pokraj Rastoka prošao barem tridesetak puta, a tak sada uspio vidjeti taj prirodni biser.

Na žalost, nakon Plitvica, Stara lička cesta ne nudi spektakularna mjesta za provod iako ima potencijala. Glavni kandidat su Knin i mauzolej Ivana Meštrovića u Otavicama kod Drniša.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije