Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud

Rasprava o presudi Glavašu trajat će četiri dana

vrhovni sud
Marko Prpić/PIXSELL
31.05.2010.
u 15:46

Tužiteljstvo tvrdi da im je zagrebački Županijski sud lani izrekao premale kazne, a obrana smatra da zločini nisu dokazani te da zbog toga presudu treba poništiti.

Rasprava o žalbama na nepravomoćnu presudu Branimiru Glavašu te ostalima osuđenima za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine u slučajevima “garaža” i “selotejp” počela je danas na Vrhovnom sudu. Sudsko vijeće, na čelu sa sutkinjom Senkom Klarić Baranović, saslušat će žalbene argumente tužiteljstva i obrane, a postupak je počeo uvodnom riječi suca izvjestitelja Branka Brkića koji je prepričao čitav tijek kaznenog postupka, nakon čega tužiteljstvo i obrana obrazlažu svoje žalbe na prvostupanjsku presudu.

Njom je odbjegli Branimir Glavaš osuđen na deset, a ostala petorica optuženika na kazne zatvora od pet do osam godina. Tužiteljstvo tvrdi da im je zagrebački Županijski sud lani izrekao premale kazne, a obrana smatra da zločini nisu dokazani te da zbog toga presudu treba poništiti.

Žalbeno ročište trajat će četiri dana, a na njemu se neće pojaviti pritvorena petorica Samostalne uskočke satnije kao ni Branimir Glavaš.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar radusa
radusa
16:41 31.05.2010.

da je pobiga za vrime rata bia bi dezerter, a sad je ratni zlocinac....zalosnooooooooo Jadna smo mi drzava!!!! Odbranimo se od neprijatelja/agresora i na kraju sve sami ratni zlocinci........sramota kakvi smo mi hrvati ..!!!!

MO
mozel
17:09 31.05.2010.

Ja sam na strani da se niti jednomu Hrvatskom branitelju ne sudi.Pobjednicima se nije sudilo nigdje a u ostalom kada se bude sudilo partizanima koji jos hodaju i posjecuju Kumrovac a poubijali su na tisuce ljudi poslije rata i to bez ikakva suda a hoce da se sudi Hrvatskim braniteljima.SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA SALJEM NAJ TOPLIJE POZDRAVE MA GDJE BILI:!!!!!!!

OB
-obrisani-
16:26 31.05.2010.

Da nije bilo Glavaša danas bi se Osijek zvao OSEK,oslobodite čovjeka i neka se više poćnu u hHrvatskoj poštivati HRVATSKI HEROJI---Mogli ste abolirati četnike a našim Hrvatima sudite da se dodvorite briselskim smradovima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije