Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izručili ih Turskoj

Zbog Gülenovih učenika pada kosovska vlada?

Foto: CHARLES MOSTOLLER/REUTERS/PIXSELL
31.03.2018.
u 08:12

Kosovski ministar unutarnjih poslova i šef tajne službe svojevoljno su izručili Gülenove učenike Turskoj, nakon čega su smijenjeni

Kosovski premijer Ramush Haradinaj ekspresno je smijenio ministra unutarnjih poslova Flamura Sefaja i ravnatelja tajne službe Dritona Gashija nakon uhićenja i izručenja Turskoj šestorice turskih državljana, zaposlenih u Koledžu “Mehmet Akif” na Kosovu, zbog čega bi mogla pasti i vlada.

Haradinaj je rekao da nije bio upoznat s deportacijom tih ljudi, koji su uhićeni na Kosovu zbog povezanosti sa školama koje financira pokret Fethullaha Gülena, kojeg Ankara okrivljuje za neuspjeli pokušaj državnog udara 2016. i smatra terorističkom organizacijom.

– Cijela operacija, oduzimanje boravišnih dozvola, pritvor, hitna deportacija i tajno izručenje Turskoj šestorice turskih državljana s kosovskog teritorija provedena je bez mog znanja i dopuštenja – objasnio je Haradinaj. Dogovor o njihovoj smjeni postignut je na sastanku koji je održan kod predsjednika Kosova Hashima Thaçija, koji je ocijenio da su uhićenjem i deportacijom u Tursku šest turskih državljana “pogaženi demokratski standardi Kosova”.Ankara je vršila i pritisak na Prištinu tvrdeći da su šestorica uhićenih Turaka odgovorna za novačenje u Gülenovu mrežu i da su pomagali ljudima optuženima za povezanost s njome da napuste Tursku.

Komentara 16

DI
Direkt
09:18 31.03.2018.

Rat kriminalnih klanova Tačija i Haradinaja.

AN
antedomovinabranise
23:06 31.03.2018.

moram priznat da se vodi neka prljava politika i protiv rusije i protiv turske,ne volim ni tacija nit haradinaja,nit dacica nit vucica,nit putina nit trumpa..prljava igra ovih ljudi,mislim da ce biti 3 svijetskog rata

AN
antedomovinabranise
23:03 31.03.2018.

izgleda da i amerika i rusija i turska tu pomesali brkice, srbija to jedva ceka,a nismo daleko od 3 svijetskog rata...osobno ne volim tacija i haradinaja,ali ni vucica i dacica,ni rusiju ni ameriku ni tursku ali moram priznat da se vodi neka prljava politika i protiv rusije i protiv turske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije