Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterplan bolnica

Veća participacija za one bez dopunskog? Ostojić: To je otvoreno pitanje

Rajko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2014.
u 08:49

Upitan hoće li podnijeti ostavku ako Ustavni sud prihvati tužbu župana Tomislava Tolušića zbog Masterplana, rekao je kako je Tolušić željan slave

Ministar zdravlja Rajko Ostojić gostovao je u emisiji Poligraf Hrvatskog radija gdje je komentirao nedavno predstavljeni masterplan bolnica.

Upitan hoće li podnijeti ostavku ako Ustavni sud prihvati tužbu predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislava Tolušića zbog masterplana, rekao je kako je Tolušić željan slave i kako se virovitička bolnica ne spaja već integrira.

 - Župan Tolušić ne vodi računa o svojoj županiji, rekao je Ostojić i dodao kako je reforma za građane koji će napokon znati gdje se trebaju liječiti.

O smanjenju bolničkih kreveta rekao je kako se ukida svaki treći akutni krevet, ali se podiže broj dnevnih postelja.

Komentirao je i angažiranje konzultanata:

 - Ideja konzultanta je naša ideja, a ne Svjetske banke. Uzeli smo ih zato jer su oni hladne glave i ne bave se politikantstvom. Rekli su spojit ćemo Bjelovar, Viroviticu i Koprivnicu, ali mi na to nismo htjeli pristati, kao i na još neke njihove prijedloge. Moramo se brinuti o svim našim građanima, rekao je ministar.

Upitan uvodi li se ponovno velika participacija, rekao je kako se građani toga ne moraju bojati.

 - Odjeli se ne ukidaju, nego smanjuju i integriraju, rekao je Ostojić.

U emisiji je gostovao i Tomislav Tolušić koji smatra da je masterplan loš te da je ministarstvo zaboravilo tko su osnivači bolnica.

 - Osnivači županijskih bolnica su županije, a ne ministarstvo. Igrate se s nečim što nije vaše. Ne mogu vjerovati da vi tvrdite da je ovo dobar sustav. Vi ne živite u Virovitici, ali ovdje ljudi pate. Bez obzira na ukidanje odjela, puno smo se puta opekli, rekao je Tolušić koji smatra da će masterplan pasti na Ustavnom sudu.

Ostojić mu je odgovorio kako županije i dalje ostaju osnivači bolnica.

 - Mi ne ulazimo u vaše vlasništvo, već se bavimo strukom što je naša nadležnost, odgovorio mu je ministar.

Upitan hoće li oni bez dopunskog osiguranja plaćati veću participaciju rekao je kako je to još uvijek otvoreno pitanje te dodao kako nema puzajuće privatizacije zdravstva.

>> Otkrivamo što će Ostojićeva reforma značiti za pacijente

Komentara 15

MA
Matija100
08:53 21.03.2014.

Stare komunjare poput ovog lika najbolje znaju lagat i muljat običan narod. Tako su došli na vlast i tako se održavaju. Rezultat njihova vladanja je na žalost jedna velika nula.

Avatar comparator
comparator
08:48 21.03.2014.

Od ove ekipe se ništa nezna . Nezna se što hoće što neće i što im je cilj. Meni je oduvjek jasno tko su kakvi su i koliko vrijede. Mogu reći samo jedno; Da su zadnji na svijetu rađe bih časno izvršio harakiri nego se s njima družio.

LA
larala
08:40 21.03.2014.

kako vas ministre nije sram, gledate narodu u oci i lažete.... bolesnici se vracaju s hitne jer u bolnicama kao nema mjesta a, vi besramno smanjujete broj kreveta i tvrdite da vaš master plan nije na štetu bolesnika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije