Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJECANJE MLADIH TALENATA

Raise the Bar: Dvodnevna konferencija koja pomiče granice u svijetu ugostiteljstva

Raise the Bar
Foto: Ingo Pertramer
1/3
15.03.2024.
u 11:23

U svijetu ugostiteljstva, gdje svaki korak predstavlja priliku za savladavanje izazova, stiže prava poslastica koja će okupiti domaće i svjetske stručnjake te zaljubljenike u ugostiteljstvo i turizam na jednome mjestu.

Barmeni i kuhari, zajedno s vlasnicima ili voditeljima nekih od najprestižnijih barova i restorana u Beču, Londonu i Kopenhagenu, kao što su Alex Kratena, Paul Ivić, Valerio Serino i Lucia De Luca, okupit će se 19. i 20. ožujka u Laubi na konferenciji Raise the Bar Coca-Cole HBC Adria. Uz dijeljenje svog bogatog znanja i iskustva, ova skupina istaknutih stručnjaka pružit će podršku mladim talentima te ih inspirirati za daljnji razvoj u svijetu ugostiteljstva. Premda Coca-Cola HBC Adria osmi put zaredom organizira ovo jedinstveno okupljanje, po prvi put riječ je o dvodnevnom događanju na kojemu će se istražiti najnoviji trendovi u ugostiteljstvu, definirati kako održivost može doprinijeti razvoju poslovanja ugostitelja te otkriti ključni koraci za dostizanje najuglednijih priznanja u industriji, poput MICHELIN-a i The World's 50 Best Bars. No, to je tek početak.

Foto: Ingo Pertramer

Tijekom prvoga dana konferencije Raise the Bar omogućen je slobodan ulaz na Raise the Bar Competition, jedinstveno natjecanje na kojemu će se barmeni iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine boriti za titulu najboljega pod budnim okom stručnog žirija čiji su članovi istaknuti svjetski i domaći barmeni. Natjecatelji će se okušati u izazovima osmišljenima za testiranje znanja i vještina ključnih za vrhunske barmene, među kojima su: timski rad, kreativnost, snalaženje u kratkome vremenskom roku, izrada klasičnih koktela, blind tasting te prezentacijske vještine. U superfinale, koje će se održati 20. ožujka, ući će samo dva natjecatelja koja, prema ocjenama stručnoga žirija, najbolje izvrše izazove i pokažu najvišu razinu stručnosti. Pobjednik/ica će, uz titulu najboljeg barmena u regiji osvojiti 10.000 eura te putovanje u Rim na Roma Bar Show 2024. Ovo je natjecanje izazov za mlade talente, ali i prilika za povezivanje s vodećim domaćim i svjetskim stručnjacima te stjecanje uvida u najbolje prakse svjetskih i domaćih barova.

Drugog dana konferencije održat će se predavanja uglednih predstavnika svjetske barske i restoranske scene te superfinale natjecanja, a ulaz je moguć uz kupnju ulaznice putem sustava Entrio. Sva sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su stipendiranju perspektivnih mladih kuhara i slastičara, što ukazuje na predanost organizatora razvoju talenata u regiji. Među njima je i Matija, dobitnik Stipendije Raise the Bar za 2021. godinu, čija je priča popločala put slatkih snova, od malenih kulinarskih koraka do svjetskih ugostiteljskih visina. Uz Stipendije, u sklopu Akademije Raise the Bar do sada je obučeno 68 konobara, barista i barmena koji danas rade u najboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj.

Stoga, ako ste zaljubljenik/ica u ugostiteljstvo, konferencija Raise the Bar je mjesto na kojem se povezuju stručnost, strast i mogućnosti. Budite spremni na vrhunsko iskustvo koje će vas inspirirati i podići vaše ambicije na novu razinu.

Foto: Coca-Cola HBC Adria

Sadržaj donosimo u suradnji s Coca-Colom HBC Adria.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije