Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darujmo djeci Radost

Radost sad mogu čitati u školi, ali i doma

04.11.2016., Vukovar - Akcija Vecernjeg lista, djeceg casopisa Radost i PPD-a Darujmo djeci Radost
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
06.11.2016.
u 16:22

Djeca su nam prioritet i sa zadovoljstvom smo se uključili u akciju, kažu u PPD-u

– Ovo je I. b razred, oni su svi jako dobri i bit će izvrsni učenici. Iako su naučili samo 16 slova, časopis Radost već sada mogu listati, gledati slike, a kada svladamo svih 30 slova, ne samo da ćemo čitati već ćemo pokušati i nešto sami napisati i poslati u redakciju! - rekao nam je učitelj Zoran Lončar koji nas je upoznao sa svojim prvašićima iz OŠ Vladimira Nazora u Pločama.

Posjetili smo ih kako bismo im, zajedno s Franom Dugandžićem iz tvrtke Prvo plinarsko društvo (PPD), poklonili po primjerak Radosti, časopisa koji će im razigravati maštu i pomagati u svladavanju znanja. Tvrtka PPD odlučila je svim učenicima nižih razreda pločanske osnovne škole, kojih je 150, darovati godišnju pretplatu na Radost, što su, naravno, mališani s oduševljenjem prihvatili.

– Koliko kuna moramo platiti? Nula? A meni je mama dala 60! Vratit ću joj! – Možemo Radost odnijeti kući, ne mora ostati u školi – čuo se žamor u razredu dok su prvašići uzbuđeno listali šarene stranice. A da bi im učenje bilo zabavnije i da bi što ranije stekli naviku čitanja, potrudila se tvrtka PPD koja se rado odazvala projektu Večernjeg lista “Darujmo djeci Radost”.

– Naša tvrtka aktivno sudjeluje u životu lokalne zajednice u kojoj poslujemo, a djeca su nam prioritet pa smo se sa zadovoljstvom uključili u ovu akciju. Intencija tvrtke je podupirati mlade, što smo i do sada radili pomažući sportske manifestacije i kulturne događaje. Sretni smo što ćemo omogućiti najmlađima da kroz zabavni sadržaj razviju ljubav prema pisanoj riječi – rekao je Frane Dugandžić. Svojim besplatnim primjercima Radosti, koje je također osiguralo Prvo plinarsko društvo (PPD), veselili su se i učenici OŠ Blage Zadre iz Vukovara.

– Otkako dobivamo Radost, koristimo je kao pomoćno sredstvo u nastavi. Puno nam pomaže što svoj primjerak dobiva svako dijete što olakšava praćenje nastave. U njemu uvijek nailazimo prigodne teme koje prate školski program – rekla nam je učiteljica iz ove vukovarske škole Martina Kopić Hat. Djeca OŠ Blage Zadre nisu krila zadovoljstvo nakon što su im podijeljeni njihovi primjerci Radosti. Odmah su počeli tražiti omiljene rubrike, pregledavati stripove.

– Već sami osmjesi školaraca pokazali su da ova akcija itekako ima smisla. Nadam se da će i druge tvrtke uskoro odlučiti priključiti se – rekla je Gordana Jukić iz Prvog plinarskog društva.

>> Župnici će vjernicima ići u domove, neće ih više čekati u župnom uredu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije