Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVAČKO UKLETO STAJALIŠTE

Radnik podletio pod vlak na nedovršenom stajalištu

vlak
Dominik Grgurić/VLM
24.09.2009.
u 10:25

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 34-godišnjaku iz Voćina koji je radio za tvrtku Cenoza iz Rupe koja je izvođač radova na ovom projektu vrijednom 10 milijuna kuna.

KARLOVAC - Radnik koji je radio na izgradnji željezničkog stajališta u središtu Karlovca podletio je pod vlak. Nesreća se dogodila u 7.50 sati dok je radnik radio na samom ulazu u stajalište iz pravca sjevera.

Nakon udara vlak je beživotno tijelo odnio tridesetak metara dalje ispod perona još nedovršenog stajališta. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 34-godišnjaku iz Voćina koji je radio za tvrtku Cenoza iz Rupe koja je izvođač radova na ovom projektu.

Riječ je prvoj željezničkoj postaji tog tipa u Hrvatskoj vrijednoj čak deset milijuna kuna. Tadašnji predsjednik uprave HŽ-a Marijan Klarić koji je i investitor projekta u jednom od razgovora s karlovačkim gradskim čelnicima obećao je kako će stajalište biti dovršeno do studenoga 2007. godine. Usprkos nekoliko odgoda rokova dovršetka stajalište još uvijek nije u funkciji, a na gradilištu radi tek nekoliko radnika. Prije točno dva tjedna na istom stajalištu dogodila se nesreća kada je teret zapeo za peron.

U HŽ-u su službeno priopćili kako se ta nesreća dogodila zbog kvara na hidraulici vagona nakon izmicanja izvanredne pošiljke. Radnik koji je danas poginuo radio je upravo na otklanjanju oštećenja izazvanih tom nesrećom.

Zbog svega ovoga stajalište u samom središtu Karlovca nasuprot autobusnom kolodvoru mnogi već nazivaju ukletim, iako njime nije prošao niti jedan putnik. Na mjestu nesreće očevid uz policiju obavljaju i djelatnici Državnog inspektorata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije