Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele končara

Radnici Uljanika najavljuju novi štrajk, rujanske plaće upitne

Radnici Uljanika na prosvjedima nose i transparente protiv IDS-a
Duško Marušić/PIXSELL
01.10.2018.
u 07:53

Cerovac: Znam da se radi na tome da se plaća osigura. Čuo sam da nekih 50-ak posto je osigurano, ali da se i dalje traže izvori da se cijela plaća osigura

Uprava Uljanik vladi će idući tjedan poslati novi plan restrukturiranja.

"Znam da se radi na tome da se plaća osigura. Čuo sam da nekih 50-ak posto je osigurano, ali da se i dalje traže izvori da se cijela plaća osigura", kaže Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

Uljanik je i dalje u financijskim problema, a čak je i rujanska plaća upitna.

Za Novu TV Uprava govori kako ima dio za plaću, ali za punu je ipak potrebna suradnja s državom i strateškim partnerom.

"Obavit ću treći krug razgovora s mogućim partnerima i do kraja tjedna ćemo donijeti odluku", rekao je za Novu TV ministar Horvat.

Sindikati se s ministrom Horvatom žele sastati već tjednima, no bez uspjeha, stoga su s istarskim županom i pulskim gradonačelnikom tražili da ih premijer hitno primi, no ni on im ne odgovara hoće li se s njima sastati ili neće.

"Traži se rješenje, brojne su bile primjedbe povjerenice na taj plan restrukturiranja. Prema tome, ima tu još mnogo otvorenih pitanja", poručuje premijer.

Komisija je imala 75 primjedbi

Od 75 primjedbi koje je Komisija imala, najvažnija je bila kako država ne može snositi 60 posto troškova restrukturiranja brodogradilišta, već najviše pola.

Premijer je kazao da nastoji učiniti sve da se situacija riješi, no stvar je manevra koji im je na raspolaganju.

Sindikati ne žele Danka Končara za strateškog partnera, ne žele gradnju marina i stanova već samo traže da se zadrži brodogradnja.

>> Pogledajte prosvjed radnika Uljanika

Ključne riječi

Komentara 11

AR
Artukovic
10:15 01.10.2018.

Svaki mjesec strajkaju bar tjedan dana,a htjeli bi place za cjeli mjesec.Sta nejdu kod Koncara i pred zgradu IDS-a strajkati....oni su ih u to uvalili.

Avatar rubinet
rubinet
13:12 01.10.2018.

Muljanik? Neka se obrate IDSu..oni vedre i oblače u Istri....

KO
konoplja
10:17 01.10.2018.

Za Uljanik nema spasa i to treba glasno i jasno reći. Svugdje gdje se politika umiješala posljedice su katastrofalne. Zašto bi hrvatski građani financirali lopovluk gdje ugovore cijenu broda od 40 mil eur a troškovi izgradnje broda ispadnu 100 mil eur, pa tko je tu lud da konstantno radi sa gubitkom? Godinama su se sklapali štetni ugovori, ovo je samo posljedica takvog upravljanja i to treba jasno reći! Tko je bio sve ove godine na čelu Uljanika neka odgovara svojom imovnom za poslovanje, ako si mogao dobivati bonuse onda možeš dobivati i kazne za loše odrađen posao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije