Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji:

Radin: Kad bi Vlada i pala, pa tko može sastaviti novu?!

Naslovnica 12.3.
Foto: Vecernji.hr
12.03.2018.
u 00:11

Oporba nije spremna za nove izbore ni financijski ni po rejtingu, dovelo bi to samo do jačanja populističkih opcija

Vlada Andreja Plenkovića suočava se s još jednim napadom iz redova oporbe koja traži opoziv potpredsjednice Martine Dalić i priželjkuje raskol u vladajućoj koaliciji. Iz SDP-a pritom posebno apostrofiraju zastupnike nacionalnih manjina, a o tome kako će glasovati “manjinci” i može li oporbena akcija ugroziti Plenkovićevu većinu, razgovarali smo s potpredsjednikom Sabora i zastupnikom talijanske nacionalne manjine Furijem Radinom.

Za početak, hoće li svi zastupnici manjina glasovati jednako?

Možda da, a možda ne, kao i u svim drugim pitanjima. Mi predstavljamo različite nacionalne manjine, imamo različite stavove, heterogeni smo. Što se tiče glasovanja, ja još uvijek nisam vidio tekst prijedloga opoziva. Javno se samo puno priča o tome. Vojničkim rječnikom rečeno, oporba traži zapovjednu odgovornost, no ako je tako, ozbiljna oporba zatražila bi glasovanje o povjerenju Vladi, a ne samo jednoj ministrici. Ograničavanje zahtjeva na Martinu Dalić ima uglavnom jednu svrhu – povećati vidljivost oporbe koja pomalo tone. Svjesni su da opoziv Vlade ne bi prošao, a kada i bi, pitanje je do čega bi to dovelo. Oporba nije spremna za nove izbore ni financijski ni po rejtingu, dovelo bi to samo do jačanja populističkih opcija.

Cijeli tekst pročitajte u današnjem Večernjem.

Neke od tema koje još donosimo:

- U Hrvatskoj još 45.245 radnika živi od minimalca

- Sutkinja Visokog prekršajnog suda: Rodno utemeljeno nasilje vidi se u svakom sudskom spisu

- Akcija Spasimo blokirane: Za banke sma bila stara i nesigurna pa sam digla kredit u RBA zadruzi

- Nijemci rigorozno na naciste, Talijani su popustljivi

- Hrvatska je riznica blaga koje tretiramo kao korov

Foto: Vecernji list

Ključne riječi

Komentara 34

BK
branko-kockica
22:02 11.03.2018.

Kao prvo, Furio Radin nije nikakav zastupnik manjina. Od 11.440 pripadnika njegove manjine s biračkim pravom on je dobio 1.676 glasova, prema tome ne predstavlja ama baš nikoga osim samog sebe. On je tumor na tkivu demokracije i jedan odd uzroka zašto smo uopće tu gdje jesmo, pokraj osam manjinskih nelegitimnih i nedemokratskih uhljeba koji odlučuju o vladi.

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
22:26 11.03.2018.

Furio je u saboru ono što je Žarko Puhovski u novinarskoj analitici - podoban za sve sisteme.

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
22:38 11.03.2018.

triba i Hrvatima diljem svita dat Status nacionalne manjine po hrvatskom systemu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije