Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SAVRŠENO ORUŽJE'

Rusi testirali raketu 10 puta bržu od zvuka, Putin: Proturaketni sustavi su sada besmisleni!

Ruski Kinžal
Foto: YouTube
1/2
11.03.2018.
u 15:53

Rusko ministarstvo obrane objavilo je videosnimku lansiranja rakete iz borbenog zrakoplova i trag koji je ostao iza nje. U ministarstvu tvrde da je raketa pogodila metu.

Rusija je objavila da je uspješno lansirala nadzvučnu raketu, jedno od oružja sposobnog da nosi nuklearnu glavu koje je ruski predsjednik Vladimir Putin javno objavio ranije ovog mjeseca, objavio je u nedjelju BBC. 

Rusko ministarstvo obrane objavilo je videosnimku lansiranja rakete iz borbenog zrakoplova i trag koji je ostao iza nje. U ministarstvu tvrde da je raketa pogodila metu. 

Putin je 1. ožujka to oružje, nazvano Kinžal po vrsti bodeža, prozvao "savršenim", piše BBC. Ono je dio nove zalihe "nepobjedivih oružja", dodao je ruski čelnik. 

Kinžal putuje deset puta brže od brzine zvuka i ima doseg od dvije tisuće kilometara.

Očekuje se da će Putin na izborima za tjedan dana ponovno postati predsjednik Rusije, a u svom govoru o stanju nacije početkom ožujka prikazao je videografiku s raketama koje gađaju Floridu. Smatra se da je taj govor njegovo glavno predizborno obraćanje uoči izbora. 

Američki State Department kasnije je komentirao kako "to nije primjereno ponašanje odgovornog međunarodnog aktera". 

Putin je tada istaknuo kako Rusija posjeduje nova oružja kakva zasad nema nijedna druga zemlja u svijetu.

"Mi smo počeli razvijati takve nove vrste strateškog oružja koje uopće ne koriste balističku putanju leta pri kretanju prema cilju. To znači da je proturaketni sustav u borbi protiv takvog oružja beskoristan i besmislen", rekao je ruski predsjednik.

Ključne riječi

Komentara 102

DR
Draš
17:18 11.03.2018.

Najjadnije u svemu da naši "novinari" uopče ne prate ruske medije nego događaje iz Rusije prenose sa BBC ili nekog sličnog medija,često posve fabriciranog i neistinog sadržaja,sramota i dno novinarstva.

BI
binki
17:06 11.03.2018.

Kaj god,sad kad mi kupimo nove samo 39g stare izraelske olupine sve bumo mi to u zraku polupali.

KA
kapunjohan
17:24 11.03.2018.

Kad Sjeverna koreja nešto lansira onda časopisi pišu o tome u negativnoj konotaciji a kad nešto naprave Rusi ili Amerika onda se tome divima. Treba reći da su te rakete još jedno novo zlo za čovječanstvo jer im je svrha uništavanje toga istoga čovječanstva. Umjesto da troše novac u dobrobitnu tehnologiju , standard ljudi, suvremenu medicinu i pogonska goriva oni se naoružavaju i to je onda nešto napredno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije