Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radio 101

Radijskom mogulu Jurju Hrvačiću izmakla kupnja Stojedinice?

Juraj Hrvačić
29.07.2011.
u 15:38

Sa 15 milijuna kuna isplatio bi se dobar dio vjerovnika, uključujući državu, a sad je izgledno poništavanje natječaja

Juraju Hrvačiću izmakla je, čini se, Stojedinica za koju je bio spreman platiti "lijepih" 15 milijuna kuna. Iz tog bi se novca isplatio dobar dio vjerovnika, među kojima je država jedan od najvećih.

Naime, promjena Zakona o elektroničkim medijima, prema kojem više nije moguće prenositi koncesiju za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije ili radija na drugu pravnu osobu, upropastila je prodaju Radija 101.

Na natječaju za prodaju Stojedinice, čija je početna cijena iznosila 5,7 milijuna kuna, najbolju je ponudu dala tvrtka Media servis – čak 9,3 milijuna kuna više, čemu se nitko nije nadao.

No, kako se čekalo odobrenje Vijeća za elektroničke medije, koje je moralo dati suglasnost zbog prijenosa koncesije, u međuvremenu je stupio na snagu novi zakon.

Iako će Vijeće konačnu presudu donijeti na zasjedanju 10. kolovoza, već se sada predviđa da Media servis, iza kojeg stoji Juraj Hrvačić, neće dobiti popularni radio.

Stečajni upravitelj Maroje Stjepović razočaran je ovim razvojem događaja jer će se, kaže, natječaj najvjerojatnije morati poništiti.

– To je već gotova stvar, siguran sam 99,9 posto jer, prema novom zakonu, Vijeće će morati obustaviti sve postupke koji su u tijeku. No moramo pričekati odluku Vijeća jer tko zna što će oni odlučiti – kaže Stjepović, koji je već spreman na to da će morati vratiti 15 mil. kuna.

Juraj Hrvačić pak nije bio dostupan za komentar jer je od četvrtka na godišnjem odmoru, kazali su na radiju Antena.

Hrvačić nam je, inače, nakon raspisivanja natječaja (kad se pojavila opravdana sumnja da će dati ponudu za 101) prvo bio kazao da se neće natjecati jer bi vlasništvom nad Stojedinicom prekršio dopuštenu koncentraciju koncesionara za djelatnost radija. Tu je prepreku očito uspio  zaobići, ali onda se, na štetu Radija 101, promijenio Zakon o elektroničkim medijima.

Ključne riječi

Komentara 1

TO
tomaivan
16:31 29.07.2011.

101 već dugo nije ono što je bio devedesetih u svakom slučaju, neće se vratit to vrijeme ni novim vlasnikom radio 101, r.i.p.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije