Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANAĆKI IZBORI U RUJNU?

Radić: Škoro je valjda već 27 puta rekao da je dao ostavku

Mario Radić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.08.2021.
u 19:18

V.d. predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u srijedu da je Domovinski odbor danas na sjednici razmijenio mišljenja o ostavci bivšeg čelnika Miroslava Škore, a donio je i odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Mate Šimundića.

“Škoro je podnio ostavku, već je valjda 27 puta rekao da je dao ostavku. Predsjedništvo stranke je ostavku već usvojilo, Domovinski odbor nema nikakav ingerencije o tome, niti će biti točka o usvajanju točke kao takve. Ali da ćemo napraviti raspravu o tome svemu, napravit ćemo raspravu”, izjavio je novinarima Radić u pauzi između sjednica Domovinskog odbora i Predsjedništva Domovinskog pokreta u Zagrebu. 

Istaknuo je kako od članova ne očekuje disonantne tonove, ali da očekuje “razmjenu mišljenja i informacija koje imaju”.

Također je rekao da je Domovinski odbor donio odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Mate Šimundića, novoizabranog predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, zbog  nepoštivanja odluka Predsjedništva DP-a i Predsjedništva DP-a Splitsko-dalmatinske županije. 

Županijski vijećnik DP-a Šimundić u ponedjeljak je izabran za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, uz podršku HDZ-a, HGS-a Željka Keruma i nezavisnog Marka Žaje, što je, naveli su ranije iz DP-a, bilo protivno stranačkoj odluci. 

V.d. predsjednik stranke Radić je najavi i kako bi se unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu mogli održati u rujnu, ali nije precizirao rokove.

Dodao je da cjelokupna situacija sa Škorinom ostavkom šteti ugledu stranke, ali da do parlamentarnih izbora imaju još dvije godine.

Nakon sjednice Domovinskog odbora u hotelu International održava se i sjednica Predsjedništva DP-a, a konferencija za medije najavljena je za četvrtak u središnjici stranke.

Komentara 1

KA
kajinx
16:00 19.08.2021.

Ovo nije slučajno. Na isti način su uništili Hrvatsku Stranku Prava, Most a sada Domovinski pokret. Jedini motiv je: Sve što je Hrvatsko i dobro za Hrvatsku treba unišiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije