Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na godinu dana

Radić osuđena zbog sređivanja stana suprugu Josipe Rimac

Anna Maria Radić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
05.06.2017.
u 13:04

S obzirom na to da Anna Maria Radić nije stekla imovinsku korist, sud smatra da je motiv za počinjenje ovog djela bilo njezino prijateljstvo s Josipom Rimac

Anna Maria Radić, bivša ravnateljica Uprave za područja od posebne države skrbi, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora, koja će joj biti zamijenjena radom za opće dobro.

Teretilo je se da je Danijelu Rimcu, suprugu Josipe Rimac, bivše HDZ-ove gradonačelnice Knina, omogućila da stekne stan na koji nije imao pravo. Tom njezinom radnjom, prema optužnici, državni proračun oštećen je za oko 550 tisuća kuna, a to je novac koji će Anna Maria Radić morati vratiti.

Obrazlažući presudu, sudac Ratko Šćekić kazao je da je nesporno utvrđeno kako je optužena bila svjesna protupravnosti svojih postupaka jer je nižim službenicama naložila da izrade rješenja prema kojima obitelj Rimac dobiva stan na koji nema pravo. S obzirom na to da optužena nije stekla imovinsku korist, sud smatra da je motiv za počinjenje ovog djela bilo njezino prijateljstvo s Josipom Rimac.

Komentara 19

PO
pozornik66
14:49 05.06.2017.

Sudac Ratko ?!

ZV
Zvjerko
13:52 05.06.2017.

Čekaj malo, pa tko je tu lud? Ova žena je priglašena kriva jer je sredila dobivanje stana obitelji Rimac, a ta ista obitelj Rimac je proglašena nevina zbog dobivanja tog istog stana. E, sad neka mi netko kaže da je ovo država. Što netko reče, nije ovo ni banana, ovo je kora od banane.

AN
antuntod
13:32 05.06.2017.

Gospođa Radić kažnjena ,a Rimac ostala nekažnjena. To može napraviti samo Hrvatsko pravosuđe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije