Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv s tajnog broja

Rada Borić: Nazvao me ustaša i prijetio mi

Rada Borić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.04.2019.
u 14:30

- Najprije me pitao jesam li antifašistkinja, a onda i zašto sam antifašistkinja. Odgovorila sam kratko: da, jer je to europska vrijednost, zar ne? Rekao je da je ustaša i da ću vidjeti što to znači... - kaže Rada Borić.

Potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić objavila je danas da joj je muškarac koji joj se predstavio kao ustaša jučer telefonski prijetio.

Na Facebooku je objavila kako je oko 23.05 h na privatni broj s tajnog broja primila poziv nepoznatog muškarca. Rekla je da je o svemu obavijestila MUP i DIP.

- Najprije me pitao jesam li antifašistkinja, a onda i zašto sam antifašistkinja. Odgovorila sam kratko: da, jer je to europska vrijednost, zar ne? Rekao je da je ustaša i da ću vidjeti što to znači... - kaže Rada Borić.

- Poznato je kako su antifašisti prošli u Jasenovcu - mučeni i ubijani od ustaške vojske Nezavisne države hrvatske. Ovakav poziv doživljavam kao prijetnju u osjetljivom, predizbornom trenutku. Zamislimo koga Nijemca, Francuza, Grka, Talijana, Slovenca … – kandidata za EU parlament – da zaprimi poziv od osobe koja se predstavlja Hitlerovim, nacističkim vojnikom - dodala je.

VIDEO 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu:

Ključne riječi

Komentara 35

MI
Mimizo
14:43 18.04.2019.

i u jednom trenutku se probudi naša rada i vidi da je to bio san ili priviđenje jer ustaše su već pod zemljom za razliku od partizana koji se još razmnožavaju

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:46 18.04.2019.

jeftina propaganda koju prenose mediji poput ..telegrama vecernjeg net ,index kurir ,srpske novosti i ostala ideološka braća

Avatar Untouchable
Untouchable
14:49 18.04.2019.

lazes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije