Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sistem

Putujete li u Sloveniju? Od 1. travnja kreću važne promjene

GP Bregana
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
01.03.2018.
u 18:32

Kako je priopćeno nakon redovne sjednice vlade, osnovna cijena cestarine povećat će se oko tri posto

Slovenska vlada danas je donijela odluku o visini cestarina na slovenskim autocestama, s obzirom na početak primjene novog sistema elektroničke naplate koji kreće 1. travnja.

Kako je priopćeno nakon redovne sjednice vlade, osnovna cijena cestarine povećat će se oko tri posto, što će omogućiti srednjoročno održivo financiranje tvrtke DARS koja upravlja sustavom autocesta i redovito servisiranje njezinih financijskih obveza iz kreditnog zaduženja za gradnju cesta jer će se godišnji prihodi DARS-a povećati za 6,8 milijuna eura.

Od 1. travnja cestarina za vozila prvog cestovnog razreda, u koju spadaju teretna vozila  s najvećom masom od 3,5, tone iznosit će 0,205940 eura po kilometru, a za drugu cestovnu klasu, za vozila iznad 3,5 tone, 0,428356 eura po prijeđenom kilometru.

Vozila koja prolaze kroz tunel Karavanke svrstana su po visini cestarine u tri razreda, a plaćat će tunelarinu od 5,90 eura, 4,69 eura i 9,38 eura, prema masi vozila i broju osovina.

Pogledajte i galeriju: Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

GP Bregana
1/10

 

Komentara 55

SI
signum
19:59 01.03.2018.

Ne kreću nikakve promjene .Ovo odnosi isključivo na teretna vozila od 3500 kg na više, prva kategorija su vozila do tri osovine , a druga sa više od tri osovine. Za putnička vozila ostaje vinjeta kao i dosada.

BU
Bubalamala
20:49 01.03.2018.

Ja bih odma pristao na cijenu cestarina koje su u Sloveniji da budu kod nas.

IP
ispeci.pa.reci
20:11 01.03.2018.

kako ste vi novinari vl-a zlobni ili neuki ili oboje,promjene su samo za teretna vozila iznad 3,5 t sve ostalo je isto. Prestanite maltretirat narod. znaci ko ide autom odnosno vozilom do 3,5 t sve po starom kupit vinjetu i vozi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije