Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
559 uhićenih u provjedima

Putinu prema državnim anketama od početka invazije porastao rejting!

Russia's President Vladimir Putin meets with Azerbaijan's President Ilham Aliyev in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/5
06.03.2022.
u 12:39

Prema državnoj anketi VsTIOM, u tjednu do 27. veljače potpora mu je porasla 6 postotnih bodova na 70 posto

Prema anketama iz Moskve, od početka invazije rejting Vladimira Putina je skočio.

Prema državnoj anketi VsTIOM, u tjednu do 27. veljače potpora mu je porasla 6 postotnih bodova na 70 posto.

Prema anketi FOM-a koji provodi istraživanja za Kremlj, u istom tjednu Putinov rejting porastao je 7 postotnih bodova na 71 posto.

Istovremeno, više od 559 ljudi privedeno je u nedjelju u prosvjedima protiv invazije predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu u 21 gradu širom Rusije, priopćio je OVD-Info, neovisna skupina koja prati prosvjede sa sjedištem u Rusiji.

Skupina OVD- Info sa sjedištem u Rusiji rekla je da je policija privodila ljude na prosvjedima uključujući ruski lučki grad Vladivostok i sibirski grad Irkutsk.

Oporbeni aktivisti objavili su videosnimke s prosvjedima u drugim gradovima.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti tu informaciju, niti dospjeti do glasnogovornika policije u Vladivostoku i Irkutsku. Ni rusko ministarstvo unutarnjih poslova nije bilo dostupno za komentar.

Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je u subotu da će svaki neodobren prosvjed biti spriječen, a organizatori prosvjeda pozvani na odgovornost.

Videosnimka na društvenim mrežama pokazuje prosvjednika na trgu u Habarovsku na ruskom dalekom istoku koji je vikao: "NE ratu - kako vas nije sram" prije no što su ga dvojica policajaca privela.

Policija je preko zvučnika govorila maloj skupini prosvjednika u Habarovsku: "Poštovani građani, sudjelujete u nedopuštenom javnom događaju. Zahtijevamo da se raziđete!"

Zatvoreni kritičar Kremlja Aleksej Navaljni pozvao je na prosvjede u nedjelju širom Rusije i u ostatku svijeta protiv invazije koju je pokrenula Rusija 24. veljače.

U najvećem kazahstanskom gradu Almatyju u proturatnim prosvjedima sudjelovalo je oko 2000 ljudi, pokazuje videosnimka na društvenim mrežama.

Mnoštvo je mašući ukrajinskim zastavama uzvikivalo poruke: "NE ratu" i "Putin je idiot".

Aktivisti su stavili plave i žute balone u ruke Lenjinovu kipu na malom trgu gdje se odvijao prosvjed.

"Zbog Putina, za mnoge Rusija sada znači rat", rekao je Navaljni u petak. "To nije točno: Ukrajinu je napao Putin, a ne Rusija", naglasio je.

Komentara 38

IS
istina00
13:24 06.03.2022.

ruske državne ankete??? 😂😂😂😂😂

RU
ruksak2
13:23 06.03.2022.

što će ameru i zapadu ukrajina? nato već ima dodirne točke sa rusijom, europa i zapad samo pokušava pomoći jadnim ukraincima koje rusi ubijaju i ruše im po državi, samo bolesnici podržavaju putina....

ZA
zagi101
13:17 06.03.2022.

nikad nisam simpatizirao Ruse a sada ih ne mogu smisliti, bagra boljševička

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije