Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisao dekret

Putin stvara rusku 'Legiju stranaca'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
05.01.2015.
u 00:10

Putin je donio dekret u kojem stoji da strani vojnici mogu sudjelovati u vojnim zadacima, kao i u zadacima za vrijeme oružanih sukoba

Oni koji su zainteresirani da postanu dio aktivne ruske vojske, sada to mogu ostvariti jer to omogućuje dekret koji je potpisao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Naime, Putin je donio dekret u kojem stoji da strani vojnici mogu sudjelovati u vojnim zadacima, kao i u zadacima za vrijeme oružanih sukoba, poštujući principe i norme međunarodnog prava i poštujući ruske pravne norme.

Istim dekretom propisano je i tko sve ne može postati dio ruskih oružanih snaga. Tako u ruskoj vojsci nema mjesta za strance koji su pod istragom, imaju kriminalni dosje ili su služili zatvorsku kaznu. Ruski mediji navode i kako je do kraja 2014. godine više od 154.000 regruta pristupilo ruskoj vojsci.

>>Putin nije ograničeni ni ludi diktator. On je opasniji od njih jer zna što hoće

>>Strah od ranjenog Putina

Komentara 93

Avatar viki_nuland
viki_nuland
02:24 05.01.2015.

Uh, vec sam se bio zabrinuo, skoro je prosao cijeli dan bez Putina, ali VL je ispunio svoju obvezu prema nalogodavcima i napisao jos jedan clanak o Putinu.

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
09:27 05.01.2015.

Sve više i više mi se sviđa Putin....dečko se ne da jeeee**** reptilima.... Da je nama bar mali Putin ili Putinica....

Avatar viki_nuland
viki_nuland
03:16 05.01.2015.

Ante Gotovina, heroj a ne zlocinac (iz Francuske Legije stranca). Ima li netko sto protiv Legije stranaca? Neka se obrati Anti Gotovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije