Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Korak u pravom smjeru'

Putin pozvao separatiste da odgode referendum

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.05.2014.
u 16:51

Proruskim aktivistima na jugu i istoku Ukrajine poručio je da odustanu od referenduma o neovisnosti ovog vikenda, a s granice s Ukrajinom povučene su ruske vojne snage

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako su predsjednički izbori u Ukrajini 25. svibnja "korak u pravom smjeru", no kako rezultati neće odlučiti ni o čemu ako se ne "zaštite svi građani", javlja BBC.

Proruskim aktivistima na jugu i istoku Ukrajine poručio je da odgode referendum o neovisnosti ovog vikenda, a s granice s Ukrajinom povučene su ruske vojne snage, javlja RT.

 – Rusija vjeruje da za krizu u Ukrajini krivi oni koji su organizirali udar u Kijevu 22. i 23. veljače te još uvijek ne žele razoružati desničarke i nacionalističke elemente – rekao je Putin.

Službena Moskva poručila je kako će prava stanovništva ruskog govornog područja na jugu i istoku zemlje štititi od nedemokratske vlade u Kijevu.

>> Šef njemačke diplomacije: Ukrajina je na korak do rata

Ključne riječi

Komentara 96

Avatar beliorao
beliorao
20:26 07.05.2014.

JACENjUK: PUTIN NEMA POJMA Vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Arsenij Jacenjuk danas je poziv ruskog predsednika Vladimira Putina proruskim pobunjenicima na jugoistoku Ukrajine da odlože referendum o nezavisnosti od Ukrajine nazvao "glupošću o kojoj nema svrhe ni pričati", objavila je agencijaija Interfaks-Ukrajina. . . . . Reče američka marioneta i ostade živa

Avatar jigaboo
jigaboo
18:06 07.05.2014.

poručio je da odustanu od referenduma ......poručio je da odgode referendum ......pa odluci se sto je putin rekao. evo sto je rekao....... "Apeliramo na predstavnike jugoistoka Ukrajine, pristalice federalizacije zemlje, da pomjere datum održavanja referenduma planiran za 11 svibnja, kako, kako bi se stvorili neophodni uvjeti za ovaj dijalog", rekao je on".

MR
mrkvan
19:20 07.05.2014.

Dobar Putinov manevar. Dogovor je napravljen s OESS-om, bez amerikanaca, čime se prikazuje da Europa želi smirivanje i normalizaciju, dok će se SAD, ukoliko nastavi potporu Kijevu u pogledu vojnog rješavanje krize, demaskirati kao jedini ratni huškač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije