Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Majke heroine'

Putin ponovno dodijelio titulu iz sovjetske ere: Među nagrađenima supruga Čečenskog vođe

2021 Russian parliamentary election
Foto: Yelena Afonina/NEWSCOM
1/3
15.11.2022.
u 10:05

Putin je oživio praksu u kolovozu ove godine. Primatelji nagrade dobivaju jednokratnu isplatu od milijun rubalja, odnosno oko 16.000 eura.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je podijelio nagrade "Majke heroine". Riječ je o tituli iz sovjetske ere koja se sada ponovno dodjeljuje ženama s više od desetero djece.

Među nagrađenima je i Medni Kadirova, supruga Putinova čečenskog saveznika Ramzana Kadirova, navodi AFP.

Kadirov, koji vlada Čečenijom, glasno je podržavao Putinovu kampanju za Ukrajinu. Ima veliku obitelj i čak je obećao da će svoje sinove tinejdžere poslati na front.

Majkom heroinom Putin je proglasio i ženu iz Jamalskonenečkog autonomnog okruga.

Sovjetske vlasti dodjeljivale su titulu ženama s mnogo djece između 1944. i 1991. godine. Putin je oživio praksu u kolovozu ove godine. Primatelji nagrade dobivaju jednokratnu isplatu od milijun rubalja, odnosno oko 16.000 eura. 

Predsjednik je dugo apelirao na Ruse da imaju više djece i ono što naziva "tradicionalnim vrijednostima" učinio je središnjim dijelom svoje vladavine duge dva desetljeća.

VIDEO Ruski ministar Lavrov navodno hospitaliziran na Baliju, Zaharova: Ovo je vrhunac lažiranja!

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Komentara 7

GM
gmižić
11:55 15.11.2022.

Može li se niže Putine!?

Avatar miran.beri
miran.beri
10:55 15.11.2022.

Sprdnja na kvadrat. Ta Rusija kao da je iz nekog paralelnog svemira.

PR
pravednik2
10:12 15.11.2022.

Predsjednik je dugo apelirao na Ruse da imaju više djece - na to su se odazvali jedino Čečeni. Bit će još ustanaka u Putleristanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije