Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOZNATO ZDRAVSTVENO STANJE

Putin mora na operaciju? Navodno pitao suradnika da preuzme kontrolu nad Rusijom

Russian President Vladimir Putin delivers a speech during a meeting of the Council of Legislators at the Federal Assembly in Saint Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
02.05.2022.
u 14:37

Ruski je predsjednik navodno već odgodio operacija, a prema tvrdnjama, ona se neće održati prije proslave Dana pobjede na Crvenom trgu 9. svibnja

Špekulacije o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina sve su češće od početka ruske invazije Ukrajine. Tako se, primjerice, pretpostavlja da on boluje od raka ili Parkinsonove bolesti, no službene potvrde niti za jednu od tvrdnji nema. Ipak, Telegram stranica "General SVR" tvrdi kako je Putinu potrebna operacija. 

- Putinovi liječnici inzistiraju na kirurškoj operaciji u bliskoj budućnosti. Iako Putin načelno nije dao pristanak i datum operacije nije dogovoren, od Patruševa je zatražio odgovor i obećanje - navodi stranica na Telegramu. 

Muškarac kojeg spominju jest tajnik Vijeća sigurnosti Rusije Nikolaj Patrušev (70). Navode kako je Putin s njime održao gotovo dvosatni razgovor koji je završio pozitivno za obojicu. 

- Znamo da je Putin jasno dao do znanja Patruševu da ga smatra gotovo jedinim istinskim prijateljem u sustavu vlasti. Također, predsjednik je obećao da će u slučaju naglog pogoršanja njegovog zdravlja stvarna kontrola zemlje, privremeno, prijeći na Petruševa - navodi "General SVR".

 

Nikolaj Patrušev smatra se, kako navodi Daily Mail, ključnim arhitektom dosadašnje ratne strategije u Ukrajini i čovjekom koji je uvjerio Putina da je Kijev preplavljen neonacistima.

Što se tiče Putinova zdravlja, ista je stranica na Telegramu, "General SVR", prije 18 mjeseci izvijestila da Putin ima rak abdomena i Parkinsonovu bolest. Ruski je predsjednik navodno već odgodio operacija, a prema tvrdnjama, ona se neće održati prije proslave Dana pobjede na Crvenom trgu 9. svibnja.

Navode o Putinovu lošem zdravstvenom stanju dodatno je potaknula snimka njega na sastanku, koja se krajem travnja proširila društvenim mrežama. Na njoj, naime, Putin sjedi, a lice mu izgleda natečeno, drži se za stol, pogrbljen je te učestalo udara nogom - što su mnogi vidjeli kao naznake Parkinsonove bolesti. Ipak, podsjetimo, službenih navoda o takvim tvrdnjama nema. 

VIDEO Bivši hrvatski veleposlanik otkrio zašto Rusija ne može pobijediti

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Komentara 29

Avatar Zbregov
Zbregov
14:55 02.05.2022.

čini se da je putin već duže vrijeme mrtav....sigurno će objaviti da je počinio samoubojstvo, ali tek u pravom trenutku...

VI
Vivian
16:19 02.05.2022.

Miroslav Petkovic najbolje zna !

SI
siny
17:26 02.05.2022.

Prica se da mu nedostaje dio mozga koji kontrolira logicne odluke i razum. Dosta ljudi i u srbiji pati od toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije