Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Putin izdao novu naredbu ruskoj vojsci o bombardiranju Alepa

putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.11.2016.
u 09:25

Ruski Glavni stožer upozorio je svoje oružane skupine da prekinu borbu i napuste Alep kroz dva koridora

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je humanitarni prekid vatre u Alepu za petak u vremenu od 9 do 19 sati. Ruski Glavni stožer upozorio je svoje oružane skupine da prekinu borbu i napuste grad kroz dva koridora, piše RT.

General Valerij Gerašimov, šef Glavnog stožera, rekao je da militanti prošli tjedan nisu uspjeli probiti blokade oko grada i da nisu prihvatiti rusku ponudu da napuste istočni Alep kroz dva posebno određena koridora. Ponovio je kako će im i ovom prilikom biti dopušteno zadržavanje oružja ako prihvate prijedlog.

- S obzirom da naše američke kolege nisu odvojili pobunjenike od terorista, izravno se obraćamo svim militantnim vođama pozivajući ih da prestanu neprijateljstva i da napuste Alep naoružani, rekao je Gerašimov.

Jedan od koridora za militante vodi do tursko-sirijske granice, a druga u Idlib, dodao je general.

Tijekom humanitarne pauze u petak bit će otvoreno još šest koridora za civile koji žele napustiti grad. Prethodni pokušaj da se evakuira stanovništvo iz opkoljenog grada u cilju smanjivanja civilnih žrtava bio je neuspješan jer su militanti raketirali koridor kako bi spriječili njihov odlazak. Propali su i UN-ovi pokušaji medicinskih evakuacija.

Ruska vojska kaže kako pobunjenici mogu izbjeći nepotrebne gubitke ako prihvate njihovu ponovnu ponudu.

- Teroristi nemaju izgleda za proboj iz grada. Pretrpjeli su velike gubitke u ljudstvu i naoružanju - naglasio je Gerašimov.

Komentara 5

LD
lopov drpiga
09:37 02.11.2016.

Odlične vijesti danas... Stiže nova flota pred Siriju, istekao ultimatum u Alepu, Trump vodi po anketama, iračani ušli u Mosul.... Ovaj rat bi se mogao brzo završiti ...

Avatar superhik74
superhik74
15:16 02.11.2016.

"Svoje oruzane skupine..." ??? Koje su to Ruske oruzane skupine koje se nalaze u istocnom Alepu (kojeg zlocesti Rusi i Assad bombardiraju) zajedno s Al qaidom (Al Nusrom) ? Znaci po nepismenom prevodiocu Rusi bombardiraju sami sebe u istocnom Alepuu pa im je Putin naredio da izadju iz opkoljenog istocnog Alepa ? Sami su sebe opkolili i onda sami sebe bombardiraju ? Od VL-a se moze svasta ocekivati tako da covjek ne treba biti iznenadjen.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
21:19 02.11.2016.

Obama je zamolio Putina na prekid s uvijerenjem da al Nusra fronta postaje lojalna Amerima. Putin poziva amere i saveznike da izvuku svoje ljude, jer Rusija ima poznat obrazac "pregovoranja" s teroristima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije