Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI

Putinovu kritičaru Navaljnome zabranjena kandidatura na predsjedničkim izborima

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
25.12.2017.
u 18:10

Ankete pokazuju velike izglede za Putinovu premoćnu pobjedu, što znači da bi na vlasti mogao ostati do 2024.

Rusko središnje izborno povjerenstvo odlučilo je u ponedjeljak zabraniti oporbenom čelniku Alekseju Navaljnom kandidaturu na predsjedničkim izborima sljedeće godine uz objašnjenje da je ona neprihvatljiva zbog njegove kaznene presude.

Povjerenstvo je reklo da presuda, zbog koje je Navaljni dobio uvjetnu kaznu a sam ju je u više navrata opisao kao politički motiviranu, znači da se ne može natjecati za predsjednika na izborima u ožujku.

Vladimir Putin
1/7

Dvanaest članova 13-članog povjerenstva glasalo je za zabranu. Jedan član povjerenstva  bio je suzdržan navodeći mogući sukob interesa.

Ankete pokazuju velike izglede za Putinovu premoćnu pobjedu, što znači da bi na vlasti mogao ostati do 2024.

Navaljni, (41), bio je tri puta u zatvoru ove godine pod optužbom za kršenje zakona jer je više puta organizirao javne skupove.

 

Komentara 13

SD
sdpesticid
20:28 25.12.2017.

prisjetimo se kako smo mi građani rh glasali za ulazak u eu ?! nato ?! tko je što docirao i govorio o mirovinama a o potonjem niti ne moram jer nismo niti pitani ništa. rusi bar poštuju pro-formu..

BO
boris
19:28 25.12.2017.

super

RE
realisticki
08:15 26.12.2017.

Nekadašnji SSSR je jednom dao vlast onima koji su propovijedali protiv tadašnje diktature, obećavali demokraciju i dobrobit naroda. Što je narod dobio? Državu u rasulu, nikakvu kontrolu nad vojskom i ekonomijom, predsjednika pijanicu Borisa Jeltsina kojega su drugi državnici ismijavali,li, i to sve po receptu i ukusu Amerikanaca. Nitko ne poriče, da sadašnji predsjednik Putin ne koristi svoj položaj za lično obogaćivanje, ali on je stvorio reda u državi koja je bila na rubu propasti. Normalno da NATO-u i našem transatlanskom partneru Americi to ne paše. Više bi im pasala jedna neiskusna vlada Koju vodi Novalni sa ostalom mlađarijom oko sebe. Sigurno i kod nas ima nezadovoljne mladeži, pa prepustimo im vlast, ali unaprijed moramo znati da ti isti, na vlasti neće biti bolji od svojih predhodnika. Kako funkcioniraju takve novo stvorene obećavajuće vlade, gledamo već godinama u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije