Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Putin će Ukrajinu pustiti, ali nikako cijelu

Zanimljivo je to da Moskva upozorava Ukrajinu da će intervenirati ako budu ugroženi zdravlje i život Rusa u toj zemlji.

Komentari 52

Avatar MENSA
MENSA
14:20 27.02.2014.

A , po nekoj logici..... ako je stav Amerike i EU bio da Kosovo, kao autonomna pokrajina, ima pravo da se odcjepi od Srbije, ne vidim zašto isto takvo pravo ne bi imao i Krim kao autonomna pokrajina u Ukrajini?!

VL
Avatar insideout
insideout
17:03 27.02.2014.

Dingač 27.02.2014 u 14:05h putin ruski iskompleksirani patuljak nakon oi traži pozornost i ništa više. neće on pipnuti ukrajinu ili ćemo mi izolirati rusiju za idućih 50 godina ------------------- .. ili ćemo mi izolirati rusiju za idućih 50 godina ....kojiina ....koji to "mi", ahahaaaaaa

VL
NI
nikolaknn
16:43 27.02.2014.

u rat Putinem,nek sve se raspadne

VL
Avatar njafio
njafio
13:44 27.02.2014.

Putin ovo mora odraditi kako treba ili će pasti i on kao i Janukovič, ovo je pitanje biti ili ne biti !!!

VL
Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
12:35 27.02.2014.

i to je u redu...rusija sigurno ima prava na dio teritorije ukrajine...tu ne bih osporavao pravo rusa....čak i do 35-40% teritorije

VL
Avatar angelkovich
angelkovich
15:51 27.02.2014.

putinu je dovoljno da ukrajini zavrne gas i pašće na koljena kakav rat...kakve gluposti

VL
Avatar Dolar=0
Dolar=0
19:31 27.02.2014.

DoktorAmer . . . Danas se rat vodi novcima, a ne tenkovima i pjesadijom. GNP EU+USA = 38000 milijardi dolara.. . . . HAHAHAHA nikakav problem da federalne rezerve naštampaju lažne $. $ bez pokrića su lažni $. A Amerika su lažni $. A Amerika će uskoro imati manje vojnika nego što je imala za vreme WW2

VL
ZR
Zrakomlat
19:55 27.02.2014.

riziko, opasna igrica...

VL
Avatar Dolar=0
Dolar=0
19:27 27.02.2014.

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: NATO i SAD nemaju spreman odgovor na eventualnu Rusku intervenciju! Komandant američkih snaga u Evropi general Filip Bridlov rekao je da NATO nije menjao raspored svojih snaga zbog tenzija u Ukrajini. "Ne, nismo preduzeli nikakve akcije u u ovom momentu. Radimo isto ono što i ostali - posmatramo. Trudimo se da shvatimo tačno šta se dogodilo", rekao je general Bridlov. Upitan da li je zabrinut u vezi sa mogućom intervencijom oružanih snaga Rusije na Krimu general Bridlov je kratko rekao: "Mislim da bi svi mogli da budu zabrinuti, ali to nije moja primarna briga. Niko nema koristi od takmičenja između NATO i Rusije oko Ukrajine". Naravno da nemogu da se takmiče sa Rusijom jer su svesni da bi izgubili

VL
Avatar Erwin Johannes Eugen Rommel
Erwin Johannes Eugen Rommel
09:47 28.02.2014.

Amerikanci i EU cvile od bijesa jer ne mogu bas nista Rusima. Amerika nece uci u rat radi Ukraine sa Rusijom...preostaje im samo da mirno gledaju cijepanje Ukrajine uz neopisiv bijes i tugu...

VL
Avatar RoSSerb
RoSSerb
17:57 27.02.2014.

krim može i hoće odmah u narednim danima, nedeljama bolje reći reintegrirati se u rusiju. Time je Rusija zvanično dobila ono što je i dosada imala , Krim , apsolutnom sa ruskom većinom. Istočni i južni deo Ukrajin ekoji uključuječuje dakle celu obalu je isto ruski i proruski orijentisan , gde jse isključivo govori zvanično i u kučama ruski jezik. Rusija tu može da ide po taktici pitona...Da Obavija Ukrajinu dakle žrtvu i vrlo polako strahovito steže, davi dok ova ne izgubi dah. Samim tim to može izvesti ovako. Ruski regioni mogu da odbiju poslušnost Kijevu, potpuno. Drugo ruski gas i nafta po cenam kao eu... i skuplju još može biti, drugo nema kreditiranja i keša iz Rusije. Drugo diozanje carina na proizvode iz UKR. Sam će Kijev na kolena pasti i moliti Rusiju za par meseci ili godinu , dve da im Rusija pomogne. San o EU će biti izgubljen kao magla. Drugim rečima Ukrajina bez Rusije ne može opstati nikako, abez EU može. EU i USA njima mogu trenutno jedva posuditi neki novac... to je sve! Ali njima treba bar 10 puta više nego što ovim imaju da im daju. Drugo amerika i EU nemaju ni gas, nemaju ni trgovinu sa UKR.. nemaju ništa. Tako da Rusija većima KRIM i to će uskoro zvanično proglasati...a za sve ostalo će se pobrnuti glad i haos u UKR. Ukoliko neko oružano počne da napda ruske regione tek onda Rusija ulazi trajno u UKR tj Malorusiju i trajno anektira skoto pola UKR sebi.

VL
Avatar RoSSerb
RoSSerb
19:15 27.02.2014.

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: NATO i SAD nemaju spreman odgovor na eventualnu Rusku intervenciju! "Ne, nismo preduzeli nikakve akcije u ovom momentu. Radimo isto ono što i ostali - posmatramo. Trudimo se da shvatimo tačno šta se dogodilo", rekao je generalral Filip Bridlov SAD - Ni Sjedinjene Američke Države ni NATO zapravo nemaju plan i odgovor na eventualnu rusku vojnu intervenciuju na Krimu. Komandant američkih snaga u Evropi general Filip Bridlov rekao je da NATO nije menjao raspored svojih snaga zbog tenzija u Ukrajini. "Ne, nismo preduzeli nikakve akcije u ovom momentu. Radimo isto ono što i ostali - posmatramo. Trudimo se da shvatimo tačno šta se dogodilo", rekao je general Bridlov. Upitan da li je zabrinut u vezi sa mogućom intervencijom oružanih snaga Rusije na Krimu general Bridlov je kratko rekao: "Mislim da bi svi mogli da budu zabrinuti, ali to nije moja primarna briga. Niko nema koristi od takmičenja između NATO i Rusije oko Ukrajine". On je rekao da trenutno nema planova o tome kako bi se eventualno odgovorilo na tako nešto. "Ono što radimo je podržavanje mirnog rešenja", naglasio je Bridlov. Podsetimo, borbeni avioni raspoređeni duž zapadne ruske granice su danas stavljeni u stanje borbene gotovosti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. "Ti avioni u pograničnim područjima sprovode konstantne patrole iz vazduha. Čim su obaveštene o stanju borbene gotovosti, vazduhoplovne snage u zapadnom vojnom okrugu su naložile poletanje aviona prema bazama", navodi se u saopštenju koje je preneo Interfaks. Istovremeno mornari ruske Baltičke i Severne flote su započeli ukrcavanje na vojne brodove, u sklopu naređenja ruskog predsednika Vladimira Putina da se održe hitne vojne vežbe kako bi se proverila borbena gotovost ruskih oružanih snaga na zapadu te zemlje.

VL
ZR
Zrakomlat
20:52 27.02.2014.

mmf i ekipa moraju sad da pozajme novac kako bi održali ukr u životu samo mesec dana, i to od rusije ili kine? heeee, uh sto volem ovaj sex.

VL
CH
Chisinau
13:12 28.02.2014.

Hilari -izlišno je tim bizantincima profesorski objašnjavati situaciju na Krimu i u Ukraijni.Ti ne razumiju ništa osim jezika sile.Sjetite se samo naše šutnje,pa jogurt revolucije sve dok nam nije prigustilo,dok se nismo i mi oružja prihvatili.Opet igraju na sličnu kartuu ,doduše malo sofisticiraniju ali još uvijek prozirnu.Pa nije li njihov predsjednik četnički vojvoda a budući premijer nešto slično, zato pisati i obrazlagati logično ovim bizantincima je margaritas ante porkos.

VL
Avatar Dolar=0
Dolar=0
19:43 27.02.2014.

1.Ruska avijacija je uvek bila jedan od ponosa oružanih snaga. U naletu borbenih aviona najverovatnije bi se našle letelice tipa suhoj-35 koje odlikuju neverovatne manevarske sposobnosti. 2. Kec iz rukava bi svakako mogao da bude i tupoljev Tu-22M strategijski supersoničnini bombarder. Zbog mogućnosti da se dopunjava gorivom u vazduhu Tu-22M može da prevaljuje ogromne razdaljine. Najveću opasnost su predstavljali projektili Kh-22 koji su mogli da potope gotovo svaki brod i protiv njih nije bilo, a ni danas nema odbrane. 3. Kada je mornarica u pitanju ukrajinska vojska bi posebno trebalo da pripazi na vodeći brod ruske Crnomorske ratne mornarice - gardijska atomska raketna krstarica "Moskva“. 4. Snagu oklopno-mehanizovanih jedinica Ruske armije svakako simboliše tenk T-90. To je ruski glavni borbeni tenk nastao na bazi starijeg T-72. Trenutno je najmoderniji tenk u Kopnenim snagama Ruske vojske. 5. Na kraju, važan deo oružanih snaga Ruske armije predstavlja ljudstvo. Ruske specijalne snage su među najboljima u svetu.

VL
US
U sridu
19:14 27.02.2014.

Putinova i miloseviceva politika se bas i ne razlikuju.

VL
VA
valter12
21:41 27.02.2014.

dok je rusa i krajine bice....

VL
ZR
Zrakomlat
19:31 27.02.2014.

čoban tjera ovčice, lakoj lane, diridiri dane. aj walter, anektiraj nase delove i zavrći slavinu na mesec dana, daj der bas da vidimo.

VL
TR
trigger
20:47 27.02.2014.

ni'ko ne smije da bije ruski narod ...povijest se ponavlja , sličan pristup ...

VL
Avatar kruc1979
kruc1979
08:40 28.02.2014.

Malo me podsjeća na srpsku balvan-revoluciju u Hrvatskoj. Sve u svemu rusi nemaju šanse. Cijenim Putina jer je protuteža SADu ali ovakva politika im baš ne ide u prilog. Čuvati Assada,Janukoviča, Kim Yong Ila i slične. Sve same poštenjačine. Žive kao kraljevi dok im narod gladuje. A vojna moć rusije? Mala beba spram SADa i NATOa.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.