Naslovnica Vijesti Svijet

Putin će Ukrajinu pustiti, ali nikako cijelu

Zanimljivo je to da Moskva upozorava Ukrajinu da će intervenirati ako budu ugroženi zdravlje i život Rusa u toj zemlji.
27. veljače 2014. u 12:00 52 komentara 4503 prikaza
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Putin neće tek tako pustiti Ukrajinu da se zaputi prema Europi ili, točnije, on bi je mogao pustiti da ide svojim putom, ali nikako cijelu, odnosno u granicama u kojima je dosad bila. Sam Putin šuti, no drugi govore za njega.

Krim, na kojem su Rusi ipak natpolovična većina, izabran je kao epicentar mogućih događanja, a ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i parlamentarac zadužen za bivše sovjetske republike Leonid Slutski za prve glasnike. Zanimljivo je to da Moskva upozorava Ukrajinu da će intervenirati ako budu ugroženi zdravlje i život Rusa u toj zemlji. Zanimljivo je i to da Moskva upozorava da ukrajinski ekstremisti rade na tome da povećaju vjerske napetosti te da su ugroženi životi svećenika koji pripadaju Ruskoj pravoslavnoj crkvi, kao i njena imovina u Ukrajini. Ovo su zapravo vrlo suptilne metode dizanja tenzija koje su već jučer dale rezultate na Krimu.

Stanje u Ukrajini poslužilo je i za suptilne međunarodne igre. Lavrov je SAD i EU upozorio da ne pokušavaju oblikovati budućnost Ukrajine i da joj ne nameću princip “ili si s nama ili si protiv nas”. On je čak Zapadu bacio udicu rekavši da bi i Zapad i Rusija trebali iskoristiti svoj politički utjecaj na razne frakcije u Ukrajini kako bi zajedno smirili strasti. U svakom slučaju igra koju vodi Moskva vrlo je zanimljiva i potpuno neizvjesna ishoda.

>>Stampedo na Krimu: tisuće proukrajinskih Tatara nasmrt pregazile Rusa

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar MENSA
  MENSA:

  A , po nekoj logici..... ako je stav Amerike i EU bio da Kosovo, kao autonomna pokrajina, ima pravo da se odcjepi od Srbije, ne vidim zašto isto takvo pravo ne bi imao i Krim kao autonomna pokrajina u Ukrajini?!

 • Avatar insideout
  insideout:

  Dingač 27.02.2014 u 14:05h putin ruski iskompleksirani patuljak nakon oi traži pozornost i ništa više. neće on pipnuti ukrajinu ili ćemo mi izolirati rusiju za idućih 50 godina ------------------- .. ili ćemo mi izolirati rusiju za idućih 50 godina ....koji ... prikaži još!ina ....koji to "mi", ahahaaaaaa

 • Avatar njafio
  njafio:

  Putin ovo mora odraditi kako treba ili će pasti i on kao i Janukovič, ovo je pitanje biti ili ne biti !!!