Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASNA PORUKA

Putin će poslati upozorenje Zapadu za tri dana: Poletjet će avion poznat kao 'Sudnji dan'

Russian President Vladimir Putin delivers a speech during a meeting of the Council of Legislators at the Federal Assembly in Saint Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS
06.05.2022.
u 23:58

Zrakoplov "Sudnji dan" dizajniran je s visoko sofisticiranom tehnologijom, a detalji su državna tajna.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslat će Zapadu upozorenje "sudnjeg dana" u ponedjeljak za vrijeme proslave 77. godišnjice pobjede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Njemačkom. Proslava se događa u trenutku ruske invazije na Ukrajinu i sve snažnijih sankcija Zapada usmjerenih prema ruskoj političkoj i gospodarskoj eliti.

Putin će održati govor na Crvenom trgu prije goleme parade vojnika, tenkova, raketa i interkontinentalnih balističkih projektila, javlja Reuters.

Iznad katedrale sv. Vasilija će preletjeti nadzvučni lovci, strateške bombarderi Tu-160 i po prvi put od 2010. godine preletjet će i  zapovjedni zrakoplov “sudnjeg dana” Il-80, koji bi u slučaju nuklearnog rata postao zapovjedni centar ruskog predsjednika, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane.

Zrakoplov "Sudnji dan" dizajniran je s visoko sofisticiranom tehnologijom, a detalji su državna tajna.

Podsjetimo se kako je izgledao: Žestoki napad na Azovstal

Usporedbe Ukrajine i nacističke Njemačke

Putin je u više navrata usporedio rat u Ukrajini s izazovom s kojim se Sovjetski Savez suočio kada su nacisti izvršili invaziju 1941. godine.

"Pokušaj smirivanja agresora uoči Velikog Domovinskog rata pokazao se greškom koja je skupo koštala naš narod. Nećemo drugi put napraviti takvu grešku. Nemamo pravo na to",  izjavio je Putin 24. veljače kada je najavio "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini. Podsjećamo, Rusija tvrdi da su pokrenuli specijalnu vojnu operaciju kako bi proveli demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine te su u više navrata optužili ukrajinski državni vrh da su nacisti, zajedno s njihovim predsjednikom Volodimirom Zelenskim. 

Sovjetski savez je u Drugom svjetskom ratu izgubio 27 milijuna stanovnika, više od bilo koje druge zemlje. Pobjeda nad nacističkom Njemačkoj je važan dio ruske kulture i slavi se velikom paradom već godinama, piše Reuters.

Rusko Ministarstvo obrane najavilo je veliki spektakl na Crvenom trgu u kojem će sudjelovati oko 11 000 vojnika zajedno s 131 komadom vojne opreme. No, s druge strane, rat u Ukrajini razotkrio je sve slabosti u ruskim oružanim snagama što se možda najviše vidi u tome što nije došlo do brze pobjede.

VIDEO: Slovenski liječnik o prekidu trudnoće: Iz Hrvatske imamo 10 slučajeva godišnje. Postupak ide jako brzo

 

Komentara 53

PL
plenkikok
00:23 07.05.2022.

Hahaha... I gdje će sletjeti nakon što dođe sudnji dan ?!?! I tko bi pametan napravio zapovjedni centar u zraku u slučaju bilo kakvog rata ?!?! Ovo što se događa zadnjih nekoliko godina čovjek se mora pitati jel' stvarnost ili živimo u matrici.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
01:15 07.05.2022.

"Visoko sofisticirana tehnologija" oprema za radiokomunikaciju ukradena za vrijeme održavanja. Skoro nikada ne lete, tako da je upitno hoće li poletjeti i ovaj put.

Avatar miran.beri
miran.beri
01:14 07.05.2022.

Sudnji dan, sotonin sin... dajte više, postalo je komedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije