Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promet

Putešestvija po Zagorju!

Most Mokrice
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
24.11.2011.
u 08:46

Putokaza nema, vozači nam lutaju i psuju, ali sve bi to uskoro mogao spasiti pontonski most

- Ma neka ljudi rade i popravljaju, nemam ništa protiv, ali zar sam morao doći sve do mosta da bih vidio da ne mogu dalje. Sramota je da na Zagorskoj magistrali nigdje nema nijedne oznake da se prije mora skrenuti da bi se došlo u zapadni dio Zagorja, da se mora proći kroz Veliko Trgovišće, bio je ljutit umirovljenik iz Zagreba Josip Borčić koji je jučer krenuo u Zagorje do svoje vikendice u Krapinskim Toplicama.

 

Nova žrtva

 

Samo 30-ak sekundi iza njega, nova žrtva bio je Jure Stipanović, vozeći kombi za Drvoplast, koji je hitao put Kumrovca, ne bi li u kumrovečkoj Albi natovario neku robu. - Uz takvu prometnu signalizaciju nije ni čudno što imamo toliko mrtvih na cestama, rekao nam je Jure kojeg smo uputili natrag prema Velikom Trgovišću, no i tamo se, uvjerili smo se, ponovno izgubio i zalutao. I dok putokaza nema, pa nam vozači lutaju po Zagorju i psuju, sve bi uskoro mogao spasiti pontonski most. Naime, prometni kolaps u Mokricama zbog obnove derutnog mosta, potrajat će, tako nam barem obećavaju, još najviše tjedan, dva. Ovih dana naime očišćeno je korito rijeke Krapine te su postavljene i oznake gdje bi uskoro trebao niknuti privremeni pontonski most kojeg će izgraditi Hrvatska vojska. Radovi su počeli, a vojska, poznato je, to može napraviti već i u četiri, pet dana. Inače, prometne gužve najveće se u jutarnjim i poslijepodnevnim satima kad Zagorci putuju ili se pak vraćaju s posla.

 

“Pontonac” 15 metara dalje

 

Zbog prijedloga prijevoznika koji koriste ovaj prometni pravac i koji su od Županije i Županijske uprave za ceste zatražili da most ima nosivost od 40-ak tona, zamjenski će se most postaviti nešto bliže starom mostu koji se obnavlja - svega 15-ak metara od njega, doznajemo od Jasmina Krizmanića, ravnatelja Županijske uprave za ceste. No, ni on nam nije mogao sa sigurnošću potvrditi hoće li most doista imati dostatnu nosivost za velike kamione. Kako se stari most mora obnoviti u roku od četiri mjeseca, pontonski će biti u funkciji sve tamo negdje do sredine ožujka. Dok se vozači osobnih automobila još donekle i snalaze u novonastalim uvjetima, te uz dosta lošije i uske ceste i gužve u najfrekventnijim razdobljima moraju napraviti dodatna tri, četiri kilometra, najteže je vozačima kamiona koji moraju uokolo i 20-ak kilometara.

Noćna mora kamiondžija

Na pitanje zašto kamioni moraju sve do Začretja da bi došli primjerice u Kumrovec, Krizmanić nam je rekao kako je kroz Trgovišće na jednom dijelu od 1300 metara cesta široka manje od pet metara te da se dva kamiona ne mogu mimoići. Na cesti preko gospodarske zone u V. Trgovišću kamioni također ne mogu jer je općina na svojoj cesti postavila rampu visoku 2,5 metar, a ne mogu ni kroz Andraševac, jer je i tamo na mostu ograničenje 7,5 tona.

Komentara 16

VI
Vito
06:44 25.11.2011.

Radovi su počeli, a vojska, poznato je, to može napraviti već i u četiri, pet dana. Ma, ovo je još gore - četiri do pet dana za vojni ponton... Piše: Mladen Mandić mladen.mandic@vecernji.net Pisac ima pored imenai e-adresu, a rodiodio se \"jučer\" kad nemapojma da za jedna dio vojnog mosta treba najviše dvije minute kako bi u ratnom okruženju bio što manje izložen napadima... Dođe nosač mosta, uključi hidrauliku i \"prebaci\" most sa sebe u rijeku, nakon toga drugi i tako nekoliko njih u par sati, ovisno o udaljenosti od \"prve crte\" napravi most preko kojeg mogu tenkovi teški oko 40 tona... Kakav to ponton ima naša vojska kad ovaj \"pisac\" s e-adresom sumnja u nosivost vojnog mosta? Djete, (Piše: Mladen Mandić mladen.mandic@vecernji.net) odi prvo u školu kako bi naučio osnovne pojmove o vojsci i vojnim mostovima pa tek onda piši bedastoće...

VI
Vito
06:48 25.11.2011.

U mjesec dana asfaltom presvučeno 15 kilometara cesta Evo kako se to radi u varaždinu i Međimurju - njima je dovoljno mjesec dana za 15km asfalta, a Zagorcima, kako piše e-adresa, treba 4-5 dana za postavljanje pontona... Žalosno...

VI
Vito
06:36 25.11.2011.

Ma dajte nemojte varati građane - slika pokazuje neke radnike koji ručno trgaju most u 21. stoljeću... Postoji hidraulična drobilica koja se montira na \"ruku\" bagera i taj most je zdrobljen za jedan dan... Tko tu koga vara i tkoko ne želi taj most napraviti brzo? Sramota za ovu tvrtku koja se ovdje ne spominje da, kao građevinska tvrtka nema takvu drobilicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije