Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERESI
Povratak na članak

"Put svile 2.0": Donald Trump Iran ‘servirao’ Kini

Nakon što su SAD obnovile sankcije Iranu, Kina otvorila novu trgovinsku rutu – prugu do Teherana koja transport robe skraćuje za više od 20 dana

Komentari 73

SE
senior
07:33 12.05.2018.

Pojedini komentari se svode na navodni strah Kine od SAD-a i popuštanje istih oko S. Koreje. Strpimo se malo pametni Putin Trumpom manipulira kao lutkom na koncu. I ne zaboravimo da je Kina strpljiv igrač i polako igra svoju igruu i laganino širi svoj uticaj i jača snagu i moć kako financijsku tako i vojnu.

VL
Avatar strazar
strazar
03:56 12.05.2018.

Rijetko glup covijek Trump.

VL
ZV
Zvjerko
06:08 12.05.2018.

Trump ne samo da je Iran bacio Kini u okrilje, nego je vlastitu zemlju udaljio od europskih saveznika. Izolirao je SAD i jedini danas koji podržavaju njegovu politiku su Izrael i Saudijska Arabija. Rijetko tko je tako netalentiran za politiku kao Trump.

VL
GV
golub Vaso
07:11 12.05.2018.

to je kad satanjahu vodi Ameriku iz sjene

VL
KA
KaraMarko
04:30 12.05.2018.

Tako se to radi...USA demonima se moze na put stayi sad itekako...a ne kao prije...izgleda da niko ne treba da zivi sem demona...kako da ne!

VL
Avatar dzambo
dzambo
06:49 12.05.2018.

A evo sta ''serviraju'' Europi slicni kao Iran...Evo sto novine po Europi ne pisu svaki dan I svaki cas kao I TV da daju izvjestaje svaki dan I svaki cas….oni okolo pisu o nebitnim stvarima a sprema se ovak nesto vecini Europskih gradova u buducnosti….U onome što je mnogo straha prvi znak stvari koje dolaze u zapadnoj Europi, muslimanska politička stranka (osnovana 2012. godine u Bruxellesu) predstavila je svoj program za predstojeće komunalne izbore u listopadu ove godine 2018. Stranka pod nazivom 'Islam' (ili Integritet, solidarnost, sloboda, autentičnost i moralnost) predstavit će kandidate u 40 različitih gradova u Belgiji. Krajnji cilj programa je da se Belgija pretvori u 100% islamsku državu, zajedno s šerijanskim zakonom i jasnim razdvajanjem muškaraca i žena. U ovom trenutku, oni bi bili zadovoljni s odvajanjem oba spola na javni prijevoz. Gospodin Ahrouch potvrđuje da njegova stranka želi odvojeni javni prijevoz za muškarce i žene: "Tijekom vršnih sati prijevoza dobivamo mnogo žalbi od žene, kada su svi zajedno na autobusu. To je razlog zašto to predstavljamo. " Islamska stranka, koja planira kandidirati kandidate na izborima na Europskoj razini u buducnosti, kampanju vodi na tri osnovna pitanja: osigurati da se halal obroci poslužuju u javnim školskim kafićima, osiguravajući službeno priznavanje muslimanskih vjerskih praznika i gurajući zakon koji bi legalizira nošenje islamskih marama na javnim mjestima.

VL
PL
@ploto@
07:00 12.05.2018.

Ne vodi SAD Trump,nego duboka država.Trump se hrva sa njima,ali u toj borbi je stalno na leđima.

VL
Avatar adko49
adko49
07:44 12.05.2018.

Američko vrijeme je prošlo, sada dolaze druge sile!

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
08:39 12.05.2018.

Trumpova (američka) politika je sam nastavak britanske imperijalne politike. Kontrola ključnih komunikacijskih smjerova oduvjek je Britancima bil strateški cilj. Svojevremeno sam i ja pisal o novom "Putu svile" i navel kak se ratovi ne vodiju porad nafte ali ah....preveč "stručnjaka" to i dalje ne shvaća. Poiskaje si termin "Iron silk road" pa bude vam to uvodna lekcija. PS: i navčite gledat Euroaziju kak cjelinu, a ne odvojeno !!!

VL
Avatar dzambo
dzambo
05:49 12.05.2018.

Evo sad upravo javljaju kod mene na TV oko pola 11. Navecer da ce Trump pomoci Ekonomski Koreju I njihovog vodju SAMO AKO kompletno izbace sve nuklearno naouruzanje iz svog arsenala I naravno da sa drugom Korejom konacno imaju ‘’normalne’’ drzavne odnose… Ako od toga ne bude nista odustace od pregovora I stroge sankcije ostaju… A ako mu uspije ‘’uhodani establishment’’ Klinton, Bush, Obama….nije uspio ni blizo da napravi to….a ti u samo davali pomoc…. I Kini nikakve tarife za uvoz Amerckog izuma I robe nazad u USA a Kina lovu njima a ovi sklapali bombice pa jednog dana ‘’iznanedjenje’’… I na kraju ak mu uspje da Koreja rijesi te ‘’nuke’’ BIT CE PUNO BOLJE nego sto su nam novinari I TV predvidjali bit ce bukvalno smak svijeta…huh…

VL
TO
Toni70
00:51 12.05.2018.

Sve su indikacije da će sa "Trumpovom suradnjom izolacijom Irana" politički najviše zaraditi Rusija i njezin predsjednik Vladimir Putin, neprijatelj amerike i zapada , isto tako i Kina ... kako čujemo i veselimo se sankcijama . Možda nagovori Trump Rusijusiju i Kinu da izgladnjuju Iran dobro nemaju Atomske , ali mislili na njih da bi bilo pametno biti naoružan kao Izrael .jer njemu to nitko živ na cijelome svijetu nimalo ne zamjerava ! niti pomišlja da kontrolira to ili bilo što u Izrelu . određuje ili ucijenjuje ga zbog dobrog naoružanja !!!.. Konačno napokon sada vide i zanju Amerikanci i trebaju da gada zatvore kao izdajnika ... Vide da ga je "Putin izabrao i da je njegov agent" a predsjednik amerike .. Koji mu je sada eto "namjestio" ovako veliku zaradu slavu i to kako čitamo pažljivo Rusija i Vladimir Putin ! ( oboje dobitnici , ) Strašno taj Putin sa tim Trmpanom je toliko pametan i da izigrao zapad ameriku na tko ljepi naćin i zabije klin među prijatelje ovisnički EU i NATO . Tako da ne znam što da mislim osim da je stvarno pretjerao što to radi od Zapada Bez nekog direktnog suludog napada !!! Jedino riješenje pravo je da Amerika reagira ispravno i spriječi tog ruskog agenta !!! A ako to ne učine znamo da ova priča tvrdnja optužba o zaradi Rusije i srči Kine je lažna podvala propaganda !

VL
DO
domxerex
08:13 12.05.2018.

Što mislite da to već nije ranije dogovoreno? Zar vam se ne čini da trenutno utvrđuju interesne zone i zone djelovanja? Kao to nisu radili i prije? Jedino što Trump nema manira pa to radi kao kauboj revolveraš direktno i bez finoće, ali to su radili i drugi prije njega samo puno perfidnije i podlije. A možda i sa više ljudskih žrtvava - Obama-ISIL

VL
Avatar dzambo
dzambo
09:01 12.05.2018.

..od filmske kompanije iz Californije I fino pise prodao to I to mi imamo tvoj item sto si prodao prodavacu I to je ''fake'' po zakonu ovdje zabranjeno, I fino pise imas 30 dana od danas da odgovoris na optizbe...kaze on majko moja sta bi...to sve ide bez upozorenja cekaju te I bummm...kasno je poslije kad od suda ti dodje, kaze on otisao trazit advokata to nemozes sam da se izvuces...I nasao ga kaze advokat ok, mozemo pokusat odbraniti te al je neodbranjivo je imaju taj item kod sebe I sve tvoje transakcije od banke, kaze advokat no problem njegova odbarana za to je sitnica $15.000 I kaze placas unapred al negarantujem da ces se izvuci...al to je moj posao da pokusam hoces neces jos imas 29 dana poslije toga ak ne odgovoris kriv il ne pravio u zatvor. nista ovaj plati poslije 2 sedmice zove advokat I kaze hoce te na sud u kaliforniji pa ak te porota optuzi do 5 god. zatvora I do $250.000 kazne...kaze ovaj j...me DVD I Kinezi...do Kineza se nemoze al et mogu do tebe jer si u USA. advokat kaze pokusacemo se nagoditi van suda, I tak poslije mjesec I po najeftinije sto je prosao je $25.000 mora je platiti filmskoj kompaniji za 1 DVD plus advokatu onih $15,000 ukupno $40.000 jedan DVD, I covjek propao al bolje na ulicu il biti ponovo siromasan neg u zatvor I jos vise bi para dugovao. E to je samo jedna istinita prica sta Kinezi prave a nase uvaljuju u probleme.a koliko amera ima jos za torbice, dresove, tehnlogiju koji su prosli jos gore. al opet kazem tebe razumjem ak vec kupis

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
08:34 12.05.2018.

Da li je netko od vas koji pljujete po Kini bio tamo? Vidjeli kineske gradove? Da li je netko vidio tko studira na najboljim američkim sveučilištima? Kina nije samo veliki proizvođač, nego ogromno tržiše i veliki uvoznik. Što mislite, tko je najveći uvoznik skupocjenih francuskih vina? (Da li ste kušali kineska vina?) Od srca navijam za Ameriku, ali mi još uvijek nemamo odgovor kako zaustaviti Kinu, a vrijeme radi za njih. Ne proizvodi se više u Kini samo zato što su plaće niske. Proizvodi se radi tržišta koje je veće od EU i USA zajedno.

VL
IJ
I ja tebi
08:06 12.05.2018.

Trump će otići u povijest kao najgluplji predsjednik i kao naj lošiji državnik u povijesti .

VL
Avatar dzambo
dzambo
06:51 12.05.2018.

Ako muslimani žele živjeti u zapadnoj državi onda bi se trebali pridržavati zakona TE države. Pozivanje zakona o šerijatima u zemlji koja nije vaša preuzeta je uvreda zemlju koja vam je dao dom. U slučaju Belgije, svaki musliman koji ne želi živjeti prema belgijskom zakonu može se spakirati i napustiti. Puno muslimanskih zemalja za njih da idu i žive zakonom kojeg žele. Nemojte je nametnuti na zapadne zemlje.

VL
EL
elkomadante
06:48 12.05.2018.

opet ovi sa teorijama zavjere

VL
DC
DC
02:38 12.05.2018.

Americke sankcije stupaju na snagu tek za 90 dana, a najvecu ulogu u njima imaju americke banke tako da ovaj clanak nema nikakvog smisla.

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:38 12.05.2018.

Evo ocekivanog clanka mudjajedima hasana

VL
Avatar dzambo
dzambo
05:24 12.05.2018.

''martaivanpavao''....Tak je a ovi okolo ''zvrlje'' o nekoj Kini ili Rusiji koji nisu nista svoje licno proizveli da moze biti konkurencija USA proizvodima.....oni ti samo pakuju I sastavljaju USA product...e sad lupit tolike tarife pa nek konacno izume I svoj telefon I tv I auto....tak I za Indiju...I Vietnam..i Meksiko....ma ima ti ''dzebaloresa'' koliko hoces...uhodani establishment spakovao to srednjoj klasi na zapadau vec 25 god. triba to postavit kak triba...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.