Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasprava u saboru

Pusić: Ovaj su deficit pojeli skakavci! HDZ tražio njenu ispriku

pusić
Jurica Galoić/Pixsell
16.11.2010.
u 19:42

– Takav proračun mi ne možemo podržati – rekla je Pusić. HDZ-ov Andrija Hebrang tvrdi da proračun nije donesen brzo i naglo.

Raspravljajući u Saboru o rebalansu proračuna HNS-ova Vesna Pusić sjetila se jedne mlade poduzetnice koja je rekla:
– Barba Šuker kaže da je ovo najbolji proračun do sada. Da se smijemo ili ćemo plakati?
Pusić se na to nadovezala:
– Pretpostavljam da će Šuker i danas reći da nemamo problema i da je ionako za sve kriva Račanova Vlada.

Pusić: Ovaj deficit su pojeli skakavci

– Pokušajte u svome kućnom budžetu planirati da ćete potrošiti 122 bilo čega, a zaraditi 107! Takav proračun mi ne možemo podržati – rekla je Pusić i dodala:
– Ovaj su deficit pojeli skakavci!

Hadezeovci su se redom javili da bi pobili tu njezinu izjavu te rekli da bi se Pusić trebala ispričati građanima koje je nazvala skakavcima jer deficit odlazi na mirovine i plaće. HDZ-ov Andrija Hebrang tvrdi da proračun nije donesen brzo i naglo.

– Mi smo sudjelovali na vrlo teškim i mučnim sastancima prethodnih mjeseci gdje su se ministri odricali onoga što je ključno za funkcioniranje. I ne znam ni jednu drugu vladu koja je sama sebi zamrznula rashode, a mi smo to učinili. Svi govore da treba srezati rashode, a nitko nije rekao što bi se to rezalo – rekao je Hebrang.

Pupovac: Ovaj je proračun pokazatelj naše realnosti

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kaže da ne doživljava ovaj proračun ni spasonosnim ni katastrofalnim nego kaže da je on pokazatelj našeg stanja:
– Stanje naše ekonomije, naših financija nakon niza desetljeća i stanje mogućnosti. On je pokazatelj naše realnosti. Dok je bilo razmjerno mnogo  novca i mogućnosti zaduživanja da se pokriva deficit ili druge rupe u proračunu, onda je to i išlo.

Kajin i Šeks o vilama

Damir Kajin (IDS) smatra da će Vlada pokušati dobiti političku naklonost dovođenjem pape i raspisivanjem referenduma o ulasku u EU dva mjeseca prije izbora. Poručuje Vladi da to ne radi i da uštedi novac.
– Ne treba nama nitko da nam kaže da srljamo u katastrofu! To znamo svi, znao je i Sanader i zato je i otišao uz, vjerojatno, pritisak iz Europske unije zbog korupcije. A najgore je što je iza sebe ostavio ekipu koju se ni vilama ne može natjerati na izbore!

Na to mu je Šeks kazao:
– Birajte riječi jer vile imaju dva kraja.

Kajin je nastavio upitavši što će biti s brodogradnjom koja je pred izdisajem?
– Bojim se da nam je ostalo malo do sloma!

Na kraju je dao novinski članak o Sanaderu i paralelnom financiranju članova HDZ-a u njegovo vrijeme. Šeks mu je odmah vratio novine i rekao:
– Možete to okačiti mačku o rep!

Zoran Vinković iz SDP-a poručio je Kosor da ''spasi barem Slavoniju od krize jer za Slavoniju u proračunu nema ni lipe'', a IDS-ov Damir Kajin rekao je da nam je demokracija na razini Sudana – govoreći ponovno o brzini donošenja proračuna.

– Deficit proračuna za iduću godinu planiran je u iznosu od gotovo 15 milijardi kuna. Tolike su projekcije opljačkanog državnog novca u mandatu odbjeglog Ive Sanadera – komentirao je Vinko Burić (HDSSB). Predlaže ukidanje povlastica za sve dužnosnike HDZ-a u ova dva saziva, oduzimanje nezakonito stečene imovine i uvođenje obveze vraćanja državi svega što je ukradeno.
– Vrati, koko, što si pozobala – zaključio je Burić.

Komentara 54

AU
austria
07:04 17.11.2010.

Jaco, procesuiranje i oduzimanje nelegalno stečene imovine izrodu hrvatskog naroda, lopovima kao Polančec, Rončević, Mravak, Smranader....

LB
l,bebiic
07:59 17.11.2010.

Da napomenem radosnu vijest : Gosp.Šuker je bio oduševljen mojim predlogom, Barba Luka

OB
-obrisani-
21:58 16.11.2010.

Jao Tesla što izmisli struju, da partijski sinovi sad Hrvatsku truju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije