Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOBI SE NASTAVLJAJU

Pupovac: 'Njegova retorika nije dobra za Hrvatsku'; Milanović: 'Plenkijev žeton opet si diže cijenu na inozemnom tržištu'

Foto: Kolaž/Pixsell
1/3
29.03.2021.
u 23:32

Milanovićev odgovor nije trebalo dugo čekati pa se ubrzo oglasio na svom Facebooku profilu

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac svoje je kanale preselio u Bosnu i Hercegovinu te za Radio Sarajevo progovorio o aktualnom sukobu s predsjednikom Zoranom Milanovićem, govoreći kako on ''omalovažava gotovo svakoga s kime se ne slaže'', a njegov način govora usporedio s političkim figurama poput Donalda Trumpa. Ni ovoga puta predsjednik Milanović nije se suzdržao od komentara, govoreći da si ''Plenkovićev žeton ponovno diže cijenu na inozemnom tržištu''.

- To je jezik koji smo vidjeli kod različitih nedemokratskih figura poput Donalda Trumpa u Americi, poput Jaira Bolsonara u Brazilu, ili u nekim ranijim istorijskim razdobljima, prije stotinjak godina, u tragičnim razdobljima Europe - kazao je Pupovac u intervjuu te nadodao kako je predsjednik sam krenuo u obračun sa svima koji drugačije misle, bez da se s njima najprije konzultira.

- Nažalost, predsjednik Milanović omalovažava gotovo svakoga s kim se ne slaže, od žena, predstavnika manjina, predstavnika gej populacije, predstavnika akademske zajednice, do susjednih naroda i država. Ono što me posebno zabrinjava jeste svojevrsni govor kulturalnog rasizma koji se u njegovom rječniku može osjetiti. I kada je posrijedi komunikacija prema Bosni i Hercegovini i kada je posrijedi komunikacija prema Republici Srbiji. To je vrlo, vrlo opasno. Mi smo narodi i države koji se još nismo zaliječili ratne strahote koje smo prošli u međusobnom ratnom sukobljavanju, patnjama koje smo nanosili jedni drugima, nadodao je te kazao kako takva retorika nikako nije pogodna za Hrvatsku.

Milanovićev odgovor nije trebalo dugo čekati pa se ubrzo oglasio na svom Facebooku profilu.

- Plenkovićev žeton Pupovac opet si diže cijenu na inozemnom tržištu. Kako mu valuta kod kuće gubi na vrijednosti, putem sarajevskih medija sada po regiji širi svoju ustavobraniteljsku brigu za Hrvatsku. Nije novost da se za sebe cjenka ako treba i na inozemnoj tezgi, započeo je predsjednik žestoko.

Nadodao je kako je Pupovac još u doba vlade Ive Sanadera ''izvježbao'' političku trgovinu, ''znajući kada treba priprijetiti ugledom Hrvatske i dobiti ekskluzivnu franšizu za zastupanje hrvatskih Srba''.

Plenkovićev žeton Pupovac opet si diže cijenu na inozemnom tržištu. Kako mu valuta kod kuće gubi na vrijednosti, putem...

Objavljuje Zoran MilanovićPonedjeljak, 29. ožujka 2021.

- Jednom stečena, misli valjda, da je i doživotna. Suznog oka danas za sarajevske, sutra vjerojatno za beogradske medije prokazivat će Hrvatsku. Milorade, a kad si namjeravao prokazati korupcijske rabote vlasti u kojoj sjediš? Ako što možeš – i želiš – učiniti za svoju zemlju, eto ti prijedloga. A da, čekaš da ti cijena poraste, kazao je Milanović.

Komentara 6

SJ
Sve je uzalud
10:49 31.03.2021.

..........mišljanje Milanovića o Pupovcu je bilo bez mrlje dok nije doznao da mu je imovinska kartica ne usklađena....Milanović se obratio Miroladu Pupovcu kao Miroladu Pupovcu, a ne kao Miloradu Pupovcu kao Srbinu.......valjda mnogi Srbi imaju usklađenu imovinsku karticu.................

DO
Domumom
15:57 30.03.2021.

Odkud pravo izdajniku crnom miloradu da opanjkava našu domovinu Hrvatsku. Išao je usarajvo, a sad slijedi kmečanje na adi cigani.

K3
Krešimir_3007
15:43 30.03.2021.

Gospodine Pupovac, NEMATE PRAVO govoriti u stranim medijima bilo što protiv Predsjednika moje jedine, a bilo bilo lijepo i Vaše domovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije