Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'treba se ispričati'

Plenković o Milanoviću: Znam da mu je teško, izgubio je od nas kao i njegov nasljednik Bernardić

Zagreb: Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sastanka užeg kabineta Vlade
Slavko Midzor/PIXSELL
29.03.2021.
u 19:39

- Ne vidim u kojem smjeru sve to skupa ide i što se želi postići. Može biti pravno poražen i politički ponižen. Mi smo tu da radimo svoj posao na povjerenje hrvatskih građana, zaključio je Plenković

Premijer Andrej Plenković danas je nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a dao izjavu za medije te komentirao posljednju objavu predsjednika Zorana Milanovića u kojoj ga proziva da "jednom u životu bude hrabar, prestane muljati i počne raditi". 

Plenković se uvodno osvrnuo na zajedničku sjednicu te teme o kojima su na njoj razgovarali. 

- Osvrnuli smo se na aktivnosti koje su iza nas, sjednicu Sabora, niz aktualnih tema kao i pripreme za lokalne izbore, naveo je dodajući je na sjednici bilo riječi i o epidemiološkoj situaciji. Potom je komentirao posljednju objavu predsjednika Milanovića. 

- Teško da može doći do našeg opoziva. Postojali su izbori za Sabor kada je HDZ uvjerljivo pobijedio, naveo je dodajući kako je i Vlada formirana u prvim satima nakon izbora.

- Mi ćemo to povjerenje svakodnevnim radom nastaviti i sljedeće tri godine i nekoliko mjeseci unatoč predsjedniku koji očito ne zna što se zbiva u HDZ-u, rekao je. 

- Mogao je nazvati i pitati kuha li se opoziv. Nije realno da on bude, dodaje i navodi kako smatra da bi se Milanović trebao ispričati Miloradu Pupovcu, nizu drugih dužnosnika, ali i javnosti zbog "verbalne agresije". Također, istaknuo je kako je za opoziv potrebna dvotrećinska većina što neće biti moguće zbog, kako kaže, Milanovićevih drugara iz Mosta. 

- Znam da mu je teško, izgubio je od nas kao i njegov nasljednik Bernardić. Oni svi vide da ne ide naprijed i sad je ta nervoza rezultirala egzaltacijom, smatra premijer.

- Bitno je nastavimo raditi posao za koji imamo mandat i u konačnici na reformi pravosuđa, ali ne tako da prihvatimo banalnu tezu da reforma počinje izborom predsjednika Vrhovnog suda, tvrdi.

- Ne vidim u kojem smjeru sve to skupa ide i što se želi postići. Može biti pravno poražen i politički ponižen. Mi smo tu da radimo svoj posao na povjerenje hrvatskih građana, zaključio je Plenković.

VIDEO Milorad Pupovac komentirao izjave Zorana Milanovića

Komentara 99

BA
balm
19:44 29.03.2021.

Gospodine Plenkoviću, napustite Vladu, pomozite narodu u Hrvatskoj, jer sebi i svojima ste već pomogli. Ako i to nije dovoljno, pokrenut ćemo akciju prikupljanja novca da vas isplatimo i da nam više ne pomažete. Vaše odsustvo iz politike će koštati Hrvatsku puno manje nego vaše prisustvo.

Avatar Cadafel
Cadafel
19:43 29.03.2021.

Nećete vi dugo, kaže se "možeš koliko hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš"...svaka sila nije do vijeka ...

Avatar Udruga_Briselskih_Anemicara
Udruga_Briselskih_Anemicara
19:46 29.03.2021.

Kada ce opoziv zlocinacke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije