Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najpopularniji predsjednički kandidat I. Josipović, najnepoželjniji A. Hebrang
Povratak na članak

Pulsova anketa: U drugom krugu dva člana SDP-a

Telefonsko istraživanje provedeno od 11. do 13. rujna na tisuću ispitanika pokazuje da je Bandić prestigao Nadana Vidoševića, a Dragan Primorac stigao je Andriju Hebranga.

Komentari 43

ZL
zlatka
20:24 23.09.2009.

Vidoševića a ne Bandića, svaki dan vidimo na TV ili u novinama. Svakom pametnom treba proraditi alarm. Stalno se se pojavljivati u medijima znači imati moćnike iza sebe isto ko što ih je imao dok je na kriminalan način stjecaocao bogatstvo zajedno sa svojom materom. Prije ga je štitio Manolić dok nije počeno nositit pelene, i dalje iza njega stoji zločinačka organizacija iz ureda predsjednika te predsjednici u sjeni i glavni kadrovici ureda predsjednika:Franjo Gregorić, Ante Marković i Beograd. Opasan je onaj kojeg Mesić podupire, opasniji i od Mesića.

VL
SS
SStanic
21:02 23.09.2009.

Jadne su te stranke kad nezavisni kandidati (npr. Primorac) bez ikakve kampanje, u anketama stoje bolje od npr. HDZ-ovog kandidata (Hebrang) koji mjesecima na kampanje troši ogroman novac. Osobno smatram da bi bilo najbolje (pokazalo bi se da se Hrvatska izdignula s razine primitivizma) kad bi u drugi krug ušli Ivo Josipović i Dragan Primorac.

VL
ER
ercegovic
06:26 24.09.2009.

Kao što se i znalo, u HDZ-u Hebrang debelo zaostaje, dok su ga prestigli Primorac, Vidošević i dr. Prednost dajem Primorcu.

VL
DD
ddinko
06:28 24.09.2009.

U drugi krug ulazi Josipović i Primorca. Mislim da će pobjediti Primorac jer je predstavnik desnog centra, a dobit će veliki broj glasova i s lijevog centra.

VL
DR
draga1955
07:51 24.09.2009.

Poštedite nas Pulsa i njegovih prognoza, bolje reći želja. One su najbolja preporuka da će stvar ispasti drugačije, to je prošlost potvrdila. Kako ih nije stid. U svojim anketama ne dolaze do većine žitelja provincije i seljačkog naroda. Puls pomalo postaje sigurna agencija u drugačiji ishod, pa bi se kao takav mogao reklamirati.

VL
MO
momak23
10:31 24.09.2009.

bandić možda,josipović nikako!!!

VL
LI
Libela
11:38 24.09.2009.

Bandić nije predsjednički kandidat. Dakle anketu baciti u koš!

VL
LI
Libela
11:53 24.09.2009.

Vivana, ni Bandić ni Primorac NISU predsjednički kandidati. Bandić se jednom opekao, na partijskim izborima, i iz toga je izvukao određenu pouku. Sad je on gazda u svom zabranu, a kao predsjedniku bilo bi mu teže.

VL
GA
gala
12:30 24.09.2009.

ljevica ni na ovim izborima nema šanse. neznam što stoji iza prednosti koja se daje josipoviću. kao usporedimo njega i hebranga dolazimo do sljedećeg zaključka; . Hebrang je prilično jasan hrvatskoj javnosti, što je dobro pri zauzimanja stajališta, a Josipovićć - nije. Nije uopće. To je vrlo loše u zauzimanju stajališta, ali i ukazuje na oprez s obzirom da je deset godina nakon 2000. godine i nekolikko godina prije toga u vrhunskoj politici. Vrlo je čudno da takav čovjek nije uspio artikuliaiti neki stav, iskazati osobnost i biti prepoznatljiv po nečemu. Mene bi na njegovom mjestu jako zanimalo kako to da ni nakon tri mjeseca kampanje nemam ni blizu rejting kao stranka, i kako to da se procenti potpore kreću u 1%. Za Hebranga oni koji biraju znaju točno što biraju, kod Josipovića nemaju pojma. Što god mi mislili o njima dvojici činjenice su takve.

VL
LI
Libela
13:13 24.09.2009.

Slabo su nam zastupljene kandidatkinje, osim ambiciozne Pusičke. Ne znam kaj čeka naša Cicciolina. Ima kapacitet.

VL
HE
helena
15:35 24.09.2009.

Kada je PULS imao anketu,a da nije vodio ili pobijedio SDP ili HNS i slično!? Kako ih nije stid nakon blamaže još objavljivati njihove rezultate!?

VL
GR
Gradinar
08:00 24.09.2009.

Uspoređivao sam jutros informaciju u Jutarnjem listu na temelju ove ankete PULS-a. U Jutarnjem su napisali da Josipović dobiva 31%, Vidošević 14.8%, Bandić 11,8 %. Nisu spomenuli istraživanje o najneprihvatljivijim kandidatima. To su toliko različiti podaci da je posve jasnoo da netko gadno manipulira istraživanjima. ili je agencija radila po narudžbi jednima i drugima, ovisno što su tražili. Iako se ova dva dnevnika razlikuju svjetonazorski, što je na autorskoj ravni ok, ne bi se smjeli razlikovati u prenošenju činjenica koje su sami temelj korektnoga informiranja javnosti. Ne ulazeći u to tko je uradio i kakvu zloupotrijebu dobivenih podataka, ovo samo po sebi govori o razini informiranja u Hrvatskoj, koje je uz politiku najvažnija poluga upravljanja društvom.

VL
GR
Gradinar
20:00 23.09.2009.

Puls je korektna agencija i ima europske reference. Nije iznenađenje što Bandić tuče Vidoševića, jer Jutarnji list od Bandića radi zrak bez kojega se ne može disati. Iako je logičan iz ankete, naslov je duboko pogrešan, jer u drugom krugu ni u jednoj varijanti nakon ozbiljne kampanje nema Vidoševića ni Bandića. Meni nije iznenađenje to što je Primorac \"sustigao\" Hebranga, iako doslovce ništa ne radi u kampanji. Njegov rezultat od oko 10% sada ( manje ili više procenat ili dva) je jamstvo, uz uvjerljivu kampanju, a on to bolje od ikoga zna, glatke pobjede na izborima. Drugi krug je isključivo predviđen za kandidata ljevice i desnice. Nema tamo lutalica, Bandića i Vidoševića. Po stranačkoj inerciji tamo je Josipović i Primorac usprkos Hebrangu kao kandidatu, jer ljudi se ne vole svrstavati uz gubitnike. Hebrang nije zasužio ovako neslavan kraj, puno je bolji od slike koju je zbilja stručno stvorio o sebi, a Primorac je budućnost ove zemlje.

VL
EB
El-Bojko
11:44 24.09.2009.

Zanimljiva anketa, početak kraja krADeZeja?

VL
FR
frka
19:47 23.09.2009.

Ocito, svaki predsjednicki kandidat sa ljevice, kada ode kod Pulsa da im ugata rezultate, Puls odmah padne na koljena govoreci, \"Faraone, ponovno ste rodjeni\" !!!!!!!!!!!!

VL
LI
Libela
19:55 23.09.2009.

Hebrang je dostojni izdanak hrvatske političke misli, osoba prikladnog pedigrea i iskustva. HDZ je zaigrao mudro na njega. Ostali nemaju šanse.

VL
LI
Libela
20:46 23.09.2009.

Ovakva istraživanja zapravo su paravan za navijanje i pristranost u predizbornoj kampanji, navlačenje birača. Zato ankete treba zabranit bar 2 mjeseca prije izbora. A kako smo vidjeli do sada, prognoze su im skroz netočne.

VL
FL
flower
21:00 23.09.2009.

da, jer to još jedna ona plaćena anketa? Ako je njen output 2 sdp-ovca, nema biti što drugo nego plaćena glupost

VL
OB
-obrisani-
21:47 23.09.2009.

Ma dobro mislim, taj PULS jje dosadan više s tim svojim anketama, u njihovim anketama uvijek SDP pobjeđuje, iako u stvarnosti ne pobjeđuje gotovo nikada. Dozvoljena greška-odstupanje u tim anketama je 2-3%, a PULS je na prošlim predsjedničkim izborima uu anketi koja je održana tri dana prije izbora promašio Mikšića za nekih 600-700%. Tko još vjeruje toj partijskoj agenciji, koja provodi tko zna čiju politiku ovdje. To nisu ankete, to su najobičnije sugestije...

VL
Avatar zagi zagi
zagi zagi
19:42 23.09.2009.

ajde banditiču pii.. kandidiraj se

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.