Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pulski komunalci na Badnjak ipak prekinuli štrajk

Pula
Pixsell
24.12.2009.
u 13:59

Podsjećamo, pulski komunalci štrajkali su zbog neisplate božićnica u vrijednosti od 2000 kuna. Pulski gradonačelnik Boris Miletić stajao je iza tvrdnje kako novaca za božićnice nema

Puljani više neće biti zatrpani smećem. Dvjestotinjak radnika čistoće pulskog poduzeća Herculanea, naime, prekinulo je višednevni štrajk.

Odluka je donesena jutros na sastanku Sindikata Istre i Kvarnera, uprave gradskog komunalnog poduzeća i štrajkaškog odbora.

Direktor Herculanee Igor Starić kazao je da je Herculanea svaki dan štrajka gubila oko približno 50 tisuća kuna ugovorenih poslova, ali i da jedan radni dan zaposlenika Herculaneu stoji približno 90 tisuća kuna.

Međutim, izgubljenw dane zbog štrajka, a štrajkalo se tri radna dana, nadoknaditi će Sindikat.

Iako Sindikat nije prihvatio ponuđeno rješenje od 500 kuna u naravi za božićnicu svakom zaposleniku, gradonačelnik Pule kazao nam je da bon u vrijednosti od 500 kuna čeka sve radnike koji su bili u štrajku i da ga još uvijek mogu podignuti.

Podsjećamo, pulski komunalci štrajkali su zbog neisplate božićnica u vrijednosti od 2000 kuna. Pulski gradonačelnik Boris Miletić stajao je iza tvrdnje kako novaca za božićnice nema. U štrajk solidarnosti bili se se uključili i Javni gradski prijevoz Pulapromet sa stotinjak zaposlenih te djelatnici Javne vatrogasne postaje Pula, njih približno 400.

Koliko je situacija postalao ozbiljna govori i podatak da je pulski gradonačelnik bio odlučio zasukati rukave pa se sam primio sakupljanja smeća po pulskim kantunima.

Ključne riječi

Komentara 8

MM
Mladen Miletić
17:47 24.12.2009.

Pulski komunalci na Badnjak ipak prekinuli štrajk, šta je bilo za očekivati od smetlara ? Ništa pošteno sjetimo se junaka i Heroja koji zna kada 30 dana i više nejedeš dobiješ lovu slobodu zauvjek i novu domovinu...

OB
-obrisani-
20:53 24.12.2009.

IDS je uništio pulu i istarsko gospodarstvo,istra je danas totalna koma,narod kopa po kantama,ostaje se bez posla a jedino je sve bajno za IDS a ako ih vlada pretisne onda se pozivaju i brane autonomijom-Prijedlog za Vladu RH-POD HITNO POSLATI USKOK DA PROĆEŠLJA RAD OPĆINSKIH STRUKTURA I DRŽAVNIH FIRMI PO ISTRI vjerujem da če odmah poćet Jakovćič prizivati autonomiju ISTRE!

Avatar igorgoc
igorgoc
17:45 24.12.2009.

znam o čemu govorim,komunalci imaju plaće od po 4500 kuna.. božičnice i razne darove za djecu itd.. od smeća smo napravili nauku,a plaćamo ga ko zlato.. po toj logici,može smeće koštati 500 kuna,oni imati božićnice 10000 kuna i nikome niš.. ak se daje kolko ko hoće,a ne kolko se može dati lako je kad ti je država ili grad gazda! baš me zanima dal bi kod privatnika mogli to napraviti.. a ak ne žele radit,dati im otkaze! bit će velika gužva za njihovo mjesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije