Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'O SPLITU ODLUČUJU GRAĐANI'

Puljak: Kuzmanić je spreman podnijeti ostavku u trenutku kad to naprave i gradski vijećnici

Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
05.04.2022.
u 13:44

Mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave, po njegovom tumačenju, izravni je utjecaj premijera Plenkovića na izbore u Splitu

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u utorak je potvrdio da je od Ministarstva pravosuđa i uprave stiglo mišljenje u kojem navode kako će u Grad Splitu biti postavljen povjerenik, a  dodao je i da je  njegov drugi zamjenik Antonio Kuzmanić spreman podnijeti ostavku.

"Kuzmanić je spreman na to i on će svoju ostavku uručiti i urudžbirati je u istom trenutku kada to naprave i gradski vijećnici da  bi se raspustilo Gradsko vijeće," rekao je Puljak novinarima.

Pri tomu je izvijestio da je Grad Split danas dobio mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave u kojem "oni tvrde da će oni u Splitu postaviti povjerenika."

"To mišljenje je potpuno suprotno mišljenju pravnih stručnjaka koji kažu da nakon ostavke gradonačelnika Grad vodi zamjenik do novih izbora. Ali mi nećemo inzistirati na bilo kojem tumačenju  s obzirom da je HDZ rekao da će oni odstupiti  s mjesta gradskih vijećnika i da idemo na izbore za Gradsko vijeće ako dogradonačelnik Kuzmanić da ostavku," rekao je.

Puljak i njegov prvi zamjenik Bojan Ivošević prošlog su tjedna potvrdili da daju ostavke, a danas je Puljak novinarima rekao kako će to učiniti do kraja ovog tjedna da  bi se išlo na izbore za gradonačelnika.

"Ono što je svima nama u interesu, a kako vidim slažu se i ostali politički akteri u Gradu Splitu, osim Keruma, što nije relevantno, da se raspusti Gradsko vijeće i tako će se i učiniti," rekao je Puljak.

Za danas je najavio sastanak s partnerima u dosadašnjoj gradskoj vlasti.

"Sutra imamo sastanak sa svim  političkim akterima u Splitu, sa svim klubovima u 12 sati i  u 12,30 sati  ćemo obavijestiti medije o načinu kako će se raspustiti Gradsko vijeće, na koji način idemo u nove izbore i za gradonačelnika i  za Gradsko vijeće i u kotarske izbore,  sve u isto vrijeme da bi  se troškovi smanjili na najmanju moguću mjeru," poručio je Puljak

Mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave, po njegovom tumačenju, izravni je utjecaj premijera Plenkovića na izbore u Splitu.

"Ja sad očekujem da on postavi svojeg kandidata (za gradonačelnika), ali mislim da građani Splita neće honorirati  takav način miješanja u izbore u Gradu Splitu. O Gradu Splitu odlučuju građani, a ne predsjednik Vlade pa makar on bio i Andrej Plenković," zaključio je  Puljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije