Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavijestit će europske institucije

Puljak: Kažnjen sam sa 100.000 kuna za nešto što nisam napravio ja, već HDZ

Split: Predstavljene nove cijene usluga tvrtki Split parking i Promet
Miroslav Lelas/PIXSELL
20.03.2023.
u 16:53

"Pri povratku na vlast nakon drugih izbora povjerenica je u primopredajnom zapisniku konstatirala da je sve vraćeno u prvobitno stanje, čime je predmet zaključen. Ali ne. Prije mjesec dana Državni inspektorat je izašao na teren, utvrdio da stvari ipak nisu vraćene u prvobitno stanje i napisao kaznu - zamislite - meni. I to 100.000 kuna. Iz vlastitog džepa", navodi Puljak.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak izvijestio je u ponedjeljak da ga je Državni inspektorat kaznio sa 100 tisuća kuna zbog ugovora o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmaciji, koji, kako tvrdi, nije izradio i potpisao on, nego HDZ, te će o tomu obavijestiti europske institucije. "Državni inspektorat me kaznio u iznosu od 100.000 kuna ili 13.272,28 eura i, koliko je meni poznato, ovo je prvi put u povijesti Hrvatske da gradonačelnik jednog grada plaća kaznu inspektorata iz vlastitog džepa i, da bi stvar bila strašnija, za djelo koji nisam počinio ja, nego HDZ-ovi ljudi", navodi Puljak na svojoj Facebook stranici.

Kako tumači Puljak, u mandatu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare izrađena je dokumentacija i potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmaciji. "Kad smo mi došli na vlast, stručne službe su krenule u projekt, ali su čuvari prirode imali primjedbe na nepotpunost dokumentacije. Odmah nakon zaprimljenih primjedbi dao sam nalog da se radovi zaustave i da se sve vrati u prvobitno stanje. Nakon toga smo dali ostavku", objašnjava Puljak.

Dok je Gradom upravljala povjerenica Vlade, podsjeća, stigao je nalaz Državnog inspektorata s uputom da se stvari vrate u prvobitno stanje u roku od 120 dana. Puljak je objavio i preslik primopredajnog izvješća povjerenice Vlade za obavljanje poslova iz ovlasti gradonačelnika Splita. "Pri povratku na vlast nakon drugih izbora povjerenica je u primopredajnom zapisniku konstatirala da je sve vraćeno u prvobitno stanje, čime je predmet zaključen. Ali ne. Prije mjesec dana Državni inspektorat je izašao na teren, utvrdio da stvari ipak nisu vraćene u prvobitno stanje i napisao kaznu - zamislite - meni. I to 100.000 kuna. Iz vlastitog džepa", navodi Puljak.

"Dakle, kaznu neće platiti niti Andro Krstulović Opara, pod čijom nadležnošću je izrađena dokumentacija i potpisan ugovor s izvođačem radova, niti povjerenica pod čijom nadležnošću je zaprimljen nalog inspektorata i zaključeno da je sve vraćeno u prvobitno stanje, nego ja koji sam naložio da se zaustave radove i otklone sve nepravilnosti, ali nisam bio gradonačelnik kad su se stvari zaključivale", objašnjava Puljak.

Po njegovu tumačenju, on mora platiti kaznu za propuste HDZ-ovih ljudi u "državi koju je HDZ skrojio samo za sebe". Po logici, ističe Puljak, sada bih bio odgovoran za sve greške svih gradonačelnika u povijesti Splita, uključujući Antonija Bajamontija, Gaju Bulata ili, kako se izrazio, "ne-daj-bože Željka Keruma". "Ako ovo rješenje Državnog inspektorata postane praksa, u Hrvatskoj se nitko više neće baviti politikom, osim HDZ-ovaca koji kontroliraju institucije. Niti jedan gradonačelnik, župan ili premijer neće više nikada moći preuzeti dužnost kako nalažu demokratski uzusi jer će svatko moći biti kažnjen za postupke prethodnika", zaključuje Puljak.

VIDEO: Bakica (70) hranila mačke u svojoj ulici: Dobila je novčanu kaznu od 132 eura

Komentara 2

Avatar grbadeva
grbadeva
18:13 20.03.2023.

Bidan, kako mi ga je ža.

DA
dalmatimun
13:11 21.03.2023.

pegula

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije