Naslovnica Vijesti Crna kronika

Pula u šoku: Denisa (3) ubili i bacili u more

Majka Chiara Rojnić policiju je odvela do tijela. Rekla je da je mališan nestao oko 18 sati. Zadnji put ga je vidjela kroz prozor dok se igrao u parku. Susjedi kažu: To je laž.
24. svibnja 2017. u 19:10 20 komentara 136163 prikaza
Pula
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Bilo je oko tri izjutra kada je zazvonio telefon u domu jednog Puljanina. Žena ga je s druge strane linije pitala je li on uzeo Denisa, njezina sina. Nije mu bilo najjasnije zašto baš njega to pita, no odgovorio je da nije i pitao ju je što je bilo.

U Puli pronađeno beživotno tijelo trogodišnjaka Istražuje 4 osobe Policija sumnja da je dječak (3) zadavljen i bačen u more

– Tražimo ga – kratko je odgovorila i prekinula vezu.

Prijavljivali su sve policiji

U to je vrijeme potraga za trogodišnjim dječakom, čiji je nestanak majka Chiara prijavila oko ponoći, u prvim minutama srijede, bio u punom jeku. Negdje u devetom satu potrage beživotno tijelo trogodišnjeg Denisa pronađeno je u plićaku u bivšem vojnom kompleksu Valelunga, nedaleko od pulske lučice Mandrač. Smrt je, potvrdila je sumnje policija, bila nasilna. Obdukcijom će se utvrditi kako je ubijen. Neslužbeno, spominje se da je zadavljen i zatim bačen u more. Do mrtvog dječaka policiju je odvela majka.

Pulska policija cijeli je dan provodila kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su bili i razgovori s četiri osobe – dvije žene i dva muškarca, no do popodneva nitko od njih nije bio uhićen niti su se potvrdile sumnje i nagađanja Puljana da upravo te osobe znaju za zločin ili su za njega odgovorne.

Neslužbeno, policija je razgovarala s Denisovom majkom Chiarom Rojnić, jednom maloljetnicom iz popravnog doma koja je navodno desetak dana bila u bijegu, njezinim deset godina starijim dečkom i još jednim njegovim prijateljem.

Večeras uhićene tri osobe

Zbog sumnje da su povezani sa nasilnom smrću trogodišnjeg djeteta u Puli, nakon kriminalističkog istraživanja uhićene su tri osobe, dvije žene i jedan muškarac, izvijestila je u u večernjim satima istarska policija. 

Nakon obavljenog očevida i kriminalističke obrade uhićene su tri osobe, dok se nad još nekoliko osoba radi kriminalistička obrada, nakon koje će se znati koliko je osoba upleteno u ovaj tragični slučaj - istaknula je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač. Premda novinarima nije htjela potvrditi niti opovrgnuti tu informaciju, neslužbeno se doznaje kako je među troje uhićenih i majka djeteta. (Hina)

Oko 16 sati inspektori su pretraživali kontejnere nedaleko od zgrade u kojoj je na drugom katu Chiara živjela sa sinom Denisom. – Doselila se tu prije nekoliko mjeseci, njezin djed Ive još je bio živ. Umro je oko Uskrsa – govore susjedi u Akvilejskom prilazu, nedaleko od Željezničkog kolodvora.

Mohammed Shamji i Elana Fric Šokantna priča Tragičan kraj Hrvatice u Kanadi: Suprug je ubio i ostavio u kovčegu

Otac u zatvoru

Chiara Rojnić u Pulu je došla iz Bosne i Hercegovine, kamo se bila odselila zbog ljubavi. Svog je supruga, Denisova oca, navodno upoznala preko Facebooka. Dječakov otac, inače iz okolice Velike Kladuše, trenutačno je u BiH na izdržavanju zatvorske kazne. Susjedima je Chiara kazala da je zatvoren zato što “nije bio dobar”. Navodno ju je tukao. Ona nije radila i govorila je da joj financijski pomažu majka i teta koja je, kako je tvrdila, uskoro trebala doći živjeti s njom i Denisom. U parku na Pontu, kamo je Chiara svakodnevno dolazila sa sinom, jučer su svi razgovarali o ubojstvu dječaka. Kažu da su Chiaru vidjeli dan prije. – Zvali smo je Lepa Brena. U utorak popodne kad smo je vidjeli bila je dotjerana, s torbicom, u štiklama, našminkana. Nekoliko je puta prošla gore-dolje prema obližnjoj trgovini. Izgledalo je kao da nekoga čeka, a taj se nije pojavio. Denis nije bio s njom – rekli su.

– Bio je s tom djevojkom iz doma. Ona ga je čuvala – kazala je jedna žena, no ostale kažu da ga nisu vidjele. – Chiara je uvijek uvaljivala dijete nekome da ga pazi. Uopće nije za njega marila. On bi istrčavao na cestu, a ona bi bila na telefonu. Opominjali smo je da će dijete podletjeti pod auto, govorila je da neće i da se ne moramo brinuti jer se ni ona ne brine. A Denis je bio živahni dječak, razigran, umiljat, sladak kao med – rekla je starija žena pa se rasplakala. – Ona bi sjedila s nekim djedom u parku, a malom okrenula leđa. A ta mala iz doma s kojom se družila u parku seksala se sa svojim deset godina starijim dečkom. I u parku je napala djevojčicu i kazala joj da će je pretući ako joj ne da torbu – govore žene tvrdeći da su pokušale nadležnima dojaviti što se događa, no da ništa nije poduzeto.

Park se s prozora ne vidi

Očevid na mjestu pronalaska mrtvog trogodišnjeg dječaka trajao je oko dva sata. Uz policiju su mu nazočili patolog iz Opće bolnice u Puli dr. Ilija Kučinar te zamjenik županijske državne odvjetnice Eddy Putigna.

– Državno odvjetništvo nastavlja s provođenjem izvida odnosno potrebnih radnji radi utvrđivanja okolnosti događaja – priopćili su.

Kada je Chiara Rojnić policiji prijavljivala nestanak sina kazala je da je dječak nestao jučer između 18 i 19 sati. Ispričala je da se igrao ispred zgrade i da ga je ona pazila tako što ga je gledala kroz prozor. No, u jednom trenutku više ga nije bilo. Najprije ga je išla sama tražiti po gradu, zatim je pozvala policiju u pomoć, istodobno valjda nazivajući sve kojih se sjetila da ih pita jesu li možda odveli Denisa. – Nemoguće da je bilo tako. Kroz prozore njezina stana ne može se vidjeti park na Pontu niti park na rivi – kažu susjedi.  

   

Mile Karakaš Ubojstvo u Brinju Zbog psa ispalio tri hica u vlasnika: 'Odmah makni tu džukelu sa šanka' Elana Fric Dramatična ispovijest Majka ubijene Hrvatice: Elana je i od nas skrivala da je tuče Antonija Kihalić Emotivna ispovijest Kad sam imala 13, tata je ubio mamu. Glazba mi je kao lijek
Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • jedna:

    zastooo to neduzno stvorenjee ?? pa sto ga nisi dala u dom ako ti je bilo tesko pazit i cuvati ga ,a koja normalna osoba ostavlja samo dite od tri godinee ?????😔😔😢

  • omar:

    Tko i zašto bi ubio dijete od 3g? Cijela Hrvatska čeka odgovor na to pitanje!? Strašno...

  • Alkana:

    Jadno dijete! Koliki ljudi bi ga rado posvojili jer je bio zaista razigran i umiljat. Međutim, stvarnost danas je vrlo nemilosrdna prema djeci i nerođenoj i rođenoj. Pa u Americi postoji pokret koji se zalaže za dozvolu tzv. postporođajnog abortusa ... prikaži još!a po kojem bi se moglo ubijati i već rođenu djecu do 3 godine, i to iz bilo kojeg razloga, npr. da vam se dijete više ne sviđa, da ga ne možete prehranjivati, da vas ometa u životnim planovima. Ovo je teško za povjerovati, ali upišite u google postporođajni abortus pa ćete se sami uvjeriti. Ide to malo po malo. Prvo "običan" abortus kao pravo svake žene, a onda i postporođajni kao valjda isto pravo svake žene. Katastrofa!