Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENE TRI OSOBE

Pula u šoku: Denisa (3) ubili i bacili u more

Pula
Foto: PIXSELL
1/8
24.05.2017.
u 19:10

Majka Chiara Rojnić policiju je odvela do tijela. Rekla je da je mališan nestao oko 18 sati. Zadnji put ga je vidjela kroz prozor dok se igrao u parku. Susjedi kažu: To je laž.

Bilo je oko tri izjutra kada je zazvonio telefon u domu jednog Puljanina. Žena ga je s druge strane linije pitala je li on uzeo Denisa, njezina sina. Nije mu bilo najjasnije zašto baš njega to pita, no odgovorio je da nije i pitao ju je što je bilo.

– Tražimo ga – kratko je odgovorila i prekinula vezu.

Prijavljivali su sve policiji

U to je vrijeme potraga za trogodišnjim dječakom, čiji je nestanak majka Chiara prijavila oko ponoći, u prvim minutama srijede, bio u punom jeku. Negdje u devetom satu potrage beživotno tijelo trogodišnjeg Denisa pronađeno je u plićaku u bivšem vojnom kompleksu Valelunga, nedaleko od pulske lučice Mandrač. Smrt je, potvrdila je sumnje policija, bila nasilna. Obdukcijom će se utvrditi kako je ubijen. Neslužbeno, spominje se da je zadavljen i zatim bačen u more. Do mrtvog dječaka policiju je odvela majka.

Pulska policija cijeli je dan provodila kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su bili i razgovori s četiri osobe – dvije žene i dva muškarca, no do popodneva nitko od njih nije bio uhićen niti su se potvrdile sumnje i nagađanja Puljana da upravo te osobe znaju za zločin ili su za njega odgovorne.

Neslužbeno, policija je razgovarala s Denisovom majkom Chiarom Rojnić, jednom maloljetnicom iz popravnog doma koja je navodno desetak dana bila u bijegu, njezinim deset godina starijim dečkom i još jednim njegovim prijateljem.

Večeras uhićene tri osobe

Zbog sumnje da su povezani sa nasilnom smrću trogodišnjeg djeteta u Puli, nakon kriminalističkog istraživanja uhićene su tri osobe, dvije žene i jedan muškarac, izvijestila je u u večernjim satima istarska policija. 

Nakon obavljenog očevida i kriminalističke obrade uhićene su tri osobe, dok se nad još nekoliko osoba radi kriminalistička obrada, nakon koje će se znati koliko je osoba upleteno u ovaj tragični slučaj - istaknula je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač. Premda novinarima nije htjela potvrditi niti opovrgnuti tu informaciju, neslužbeno se doznaje kako je među troje uhićenih i majka djeteta. (Hina)

Oko 16 sati inspektori su pretraživali kontejnere nedaleko od zgrade u kojoj je na drugom katu Chiara živjela sa sinom Denisom. – Doselila se tu prije nekoliko mjeseci, njezin djed Ive još je bio živ. Umro je oko Uskrsa – govore susjedi u Akvilejskom prilazu, nedaleko od Željezničkog kolodvora.

Otac u zatvoru

Chiara Rojnić u Pulu je došla iz Bosne i Hercegovine, kamo se bila odselila zbog ljubavi. Svog je supruga, Denisova oca, navodno upoznala preko Facebooka. Dječakov otac, inače iz okolice Velike Kladuše, trenutačno je u BiH na izdržavanju zatvorske kazne. Susjedima je Chiara kazala da je zatvoren zato što “nije bio dobar”. Navodno ju je tukao. Ona nije radila i govorila je da joj financijski pomažu majka i teta koja je, kako je tvrdila, uskoro trebala doći živjeti s njom i Denisom. U parku na Pontu, kamo je Chiara svakodnevno dolazila sa sinom, jučer su svi razgovarali o ubojstvu dječaka. Kažu da su Chiaru vidjeli dan prije. – Zvali smo je Lepa Brena. U utorak popodne kad smo je vidjeli bila je dotjerana, s torbicom, u štiklama, našminkana. Nekoliko je puta prošla gore-dolje prema obližnjoj trgovini. Izgledalo je kao da nekoga čeka, a taj se nije pojavio. Denis nije bio s njom – rekli su.

– Bio je s tom djevojkom iz doma. Ona ga je čuvala – kazala je jedna žena, no ostale kažu da ga nisu vidjele. – Chiara je uvijek uvaljivala dijete nekome da ga pazi. Uopće nije za njega marila. On bi istrčavao na cestu, a ona bi bila na telefonu. Opominjali smo je da će dijete podletjeti pod auto, govorila je da neće i da se ne moramo brinuti jer se ni ona ne brine. A Denis je bio živahni dječak, razigran, umiljat, sladak kao med – rekla je starija žena pa se rasplakala. – Ona bi sjedila s nekim djedom u parku, a malom okrenula leđa. A ta mala iz doma s kojom se družila u parku seksala se sa svojim deset godina starijim dečkom. I u parku je napala djevojčicu i kazala joj da će je pretući ako joj ne da torbu – govore žene tvrdeći da su pokušale nadležnima dojaviti što se događa, no da ništa nije poduzeto.

Park se s prozora ne vidi

Očevid na mjestu pronalaska mrtvog trogodišnjeg dječaka trajao je oko dva sata. Uz policiju su mu nazočili patolog iz Opće bolnice u Puli dr. Ilija Kučinar te zamjenik županijske državne odvjetnice Eddy Putigna.

– Državno odvjetništvo nastavlja s provođenjem izvida odnosno potrebnih radnji radi utvrđivanja okolnosti događaja – priopćili su.

Kada je Chiara Rojnić policiji prijavljivala nestanak sina kazala je da je dječak nestao jučer između 18 i 19 sati. Ispričala je da se igrao ispred zgrade i da ga je ona pazila tako što ga je gledala kroz prozor. No, u jednom trenutku više ga nije bilo. Najprije ga je išla sama tražiti po gradu, zatim je pozvala policiju u pomoć, istodobno valjda nazivajući sve kojih se sjetila da ih pita jesu li možda odveli Denisa. – Nemoguće da je bilo tako. Kroz prozore njezina stana ne može se vidjeti park na Pontu niti park na rivi – kažu susjedi.  

   

Komentara 20

JE
jedna
20:23 24.05.2017.

zastooo to neduzno stvorenjee ?? pa sto ga nisi dala u dom ako ti je bilo tesko pazit i cuvati ga ,a koja normalna osoba ostavlja samo dite od tri godinee ?????😔😔😢

OM
omar
19:35 24.05.2017.

Tko i zašto bi ubio dijete od 3g? Cijela Hrvatska čeka odgovor na to pitanje!? Strašno...

AL
Alkana
20:17 24.05.2017.

Jadno dijete! Koliki ljudi bi ga rado posvojili jer je bio zaista razigran i umiljat. Međutim, stvarnost danas je vrlo nemilosrdna prema djeci i nerođenoj i rođenoj. Pa u Americi postoji pokret koji se zalaže za dozvolu tzv. postporođajnog abortusaa po kojem bi se moglo ubijati i već rođenu djecu do 3 godine, i to iz bilo kojeg razloga, npr. da vam se dijete više ne sviđa, da ga ne možete prehranjivati, da vas ometa u životnim planovima. Ovo je teško za povjerovati, ali upišite u google postporođajni abortus pa ćete se sami uvjeriti. Ide to malo po malo. Prvo "običan" abortus kao pravo svake žene, a onda i postporođajni kao valjda isto pravo svake žene. Katastrofa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije