Naslovnica Vijesti Svijet

Tragičan kraj Hrvatice u Kanadi: Suprug je ubio i ostavio u kovčegu

Elana Fric odlučila je konačno ostaviti nasilnog supruga u listopadu. To je bio njezin kraj
18. svibnja 2017. u 20:46 10 komentara 47067 prikaza
Mohammed Shamji i Elana Fric
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/4

On je bio genijalni neurokirurg. Ona je bila omiljena obiteljska liječnica. Njihov se život činio kao bajka – sve dok njezino tijelo nije pronađeno u kovčegu uz rijeku. Tako Toronto Life započinje priču o Elani Fric, Kanađanki hrvatskog podrijetla koju je krajem prošle godine ubio suprug Mohammed Shamji.

fanjak, suđenje SVJEDOK UBOJSTVA 'Mijo je izvukao kuburu ispod košulje, uperio je u Tomija i pucao u njega'

Elana, čiji su roditelji Jo i Ana Fric došli iz Hrvatske i skrasili se u Windsoru, i Mohammed upoznali su se jedne noći 2003. godine. Roditelji nisu bili impresionirani – smatrali su da je momak gotovo antisocijalan. No par se ipak vjenčao 2004. godine, kada je Elana već bila pet mjeseci trudna. Problemi su se ubrzo počeli pojavljivati, a Elana je otkrila da Mohammed ima problema s bijesom. Znao je biti bezobrazan, vrijeđati je, a 2005. i fizički ju je napao. Na društvenim medijima bili su dosta aktivni, pokušali su prikazivati savršenu sliku braka, no to je bilo daleko od stvarnosti – Mohammed ju je kontrolirao, tjerao da raskida prijateljstva, zabranjivao joj objavu nekih fotki...

Mohammed Shamji i Elana Fric | Autor : Facebook Foto: Facebook

Unatoč svemu, Elana ga nije napustila čak ni kada je otkrila da ima ljubavnicu, što on nije ni pokušao zanijekati. Godine 2013. rođeno im je i treće dijete, no nije pomoglo. Elana je konačno odlučila okončati brak krajem listopada prošle godine – a tada je zapravo završio njezin život. Pronađena je uz rijeku Humber u Kleinburgu u Ontariju, u kovčegu. Bila je bosa i u pidžami, a lice joj je bilo toliko nateklo da je Ana nije mogla prepoznati. Prepoznao ju je Jo.

To je moja kći – ustvrdio je plačući.

Elana je pokopana 17. prosinca, a Shamji je uhićen te optužen za ubojstvo s predumišljajem.

Jadranka Despić Zločin na Ribnjaku Majka Frane Despića: Ako nije on ubio moje dijete, želim znati tko jest Slavonski Brod: Privođenje 42-godišnjaka osumnjičenog za ubojstvo knjigovođe Ž. Bohača Branio se šutnjom Zašto je ugostitelj upao u kuću i nožem do smrti izbo računovođu? Zagreb: Počelo suđenje Dušanu-Deniju Vrhovcu za ubojstvo Frana Oreškovića Niječe krivnju Vrhovac: Da Macolin brat nije ubijen, ja bih bio bogatiji za apartman na moru

VIP izdvaja za Vas

  • mobitel20:

    Mnogi sa Bliskog istoka imaju "problema s bijesom". Jednostavno je za svakoga tko zeli ukljuciti mozak jer kod i "najliberalnijih" kod njih zena ima status kao kod nas prije 100 godina. A kod onih "tradicionalnih" kojih je puuno vise zena ... prikaži još! je "kraljica kuce". Ovaj ubojica je "umjereni" , on i takvi su Zapadu pozeljni. Sto reci, zao mi je ubijene i njene rodbine...ali...drzite se svoje civilizacije ljudi moji!

  • Deleted user:

    Lijepog li para. Pa gdje i kako je samo uspjela pronaći ovog garavog i udati se za njega.

  • ilijan1a:

    S obzirom odakle on dolazi nije ni čudo. Zato žene pamet u glavu i dobro razmislite sa kime u veze ulazite...