Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

Dramatično u Puli: olujna bura srušila platformu i montažnu halu

Uljanik
Foto: Uljanik/Slađan Blaugrana Karivan/Safet Omerović Basso
1/7
13.11.2017.
u 13:14

U naletu platforme stradalo je jedno plovilo, a i mol unutar Luke Pula ozbiljno je oštećen

Olujna bura od ranih jutarnjih sati prouzročuje velike probleme u Puli i okolici, a u pulskoj luci orkanski udari otkačili su platformu privezanu u brodogradilištu Uljanik.

U jednom od jačih naleta bure popucali su konopi na platformi koja se otkačila i nošena burom zaplovila na južnu stranu zaljeva, na mol Luke Pula, kažu svjedoci, a javlja Regional Express. U naletu platforme stradalo je jedno plovilo, a i mol unutar Luke Pula ozbiljno je oštećen.

"Danas, 13. studenoga 2017., tijekom jutarnjih sati uslijed orkanskih naleta bure popucali su privezi na gradnji 520 te se brod približio i u konačnici udario u jedno veće plovilo i sam mol unutar luke Pula. Brod je zaustavljen i osiguran, radnici i posada iskrcani te se radi na utvrđenju stanja i okolnosti. S obzirom na udare bure i visinu nogu platforme, materijalna šteta je ozbiljna, no manja od one kakva je mogla biti s obzirom na jačinu naleta bure. Uslijed izrazito jakih naleta bure, srušila se i mala montažna hala na navozu 2 na Otoku. Sve interventne službe Uljanika reagirale su pravovremeno u oba incidenta te nema ozlijeđenih. O daljnjim zbivanjima izvještavat ćemo vas tijekom dana", priopćio je Uljanik.

Uljanik
1/18

Olujna bura srušila je jutros i malu montažnu halu u brodogradilištu Uljanik na navozu 2. U trenutku rušenja u hali nije bilo radnika. Montažna hala objekt je unutar kojega se odvijaju radovi na dijelovima broda, a nalazi se na otoku u sklopu brodogradilišta Uljanik. 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
14:34 13.11.2017.

Zar baš mora pisati " olujna " ...srsi me prolaze

NO
nogogaz
14:15 13.11.2017.

Izgleda da se previse molimo....mozda i pogrešnom bogu...požari, suša, ustaši, orkanski vjetar, poplave, ivek agrokorski, kolinda, sanader....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije