Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLAO OTVORENO PISMO

Puhovski: Zar je Plenkovićev napad na Lalića značajniji od Milanovićevog na mene?

Žarko Puhovski, politički analitičar i politolog
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
31.05.2021.
u 22:04

"Ne znam radi li se o simpatijama/antipatijama, ideologiji, gluposti ili bezobrazluku, ali barem od vas to nisam očekivao", poručio je Puhovski Sindikatu novinara Hrvatske

Sveučilišni profesor i politički analitičar Žarko Puhovski u ponedjeljak je rekao da je šokiran izjavom koju je Sindikat novinara Hrvatske danas supotpisao s HND-om pitajući je li Plenkovićev napad na analitičara Dražena Lalića značajniji od Milanovićevih na njega.

"Zar je doista moguće da je Plenkovićev skandalozni napad na Lalića toliko značajniji od mnogo prljavijih, a ponavljanih Milanovićevih napada na mene proteklih mjeseci, te ste u prvome slučaju reagirali u tren oka, a u drugome uopće ne?", upitao je Puhovski u otvor

enom pismu i dodao kako je, unatoč godinama i iskustvu, doista šokiran izjavom koju su iz SNH danas (su)potpisali. 

"Ne znam radi li se o simpatijama/antipatijama, ideologiji, gluposti ili bezobrazluku, ali barem od vas to nisam očekivao", poručio je Puhovski Sindikatu novinara Hrvatske.

Iz Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske ranije su priopćili kako oštro osuđuju napad premijera Andreja Plenkovića na medije, njegovo miješanje u uređivačku politiku RTL-a, Nove TV i N1 te prozivanje novinara i analitičara koji su pratili kampanju i izbore.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je potom "bezobraznom i neprimjerenom" izjavu predsjednika HND-a Hrvoja Zovka te ustvrdio kako je "znatno tiši, sporiji i evazivniji kad treba kritizirati Milanovića".

Komentara 31

ST
stefj
22:19 31.05.2021.

A sad se nešto čudi, a nema pristranije organizacije od HND-a... Ti jako biraju koga će podržati, koga će štititi i od koga. Samo još jedna ideološka, pa čak i aktivistička organizacija...

BF
bf23
22:21 31.05.2021.

Koliko nisko moraš pasti da samoinicijativno odeš drukariti u haški sud,i tamo te provale što si u stvari,te odbiju kao nepouzdanog svjedoka. Ali važno da mu ne smetaju "ustaške"proračunske kune

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
22:38 31.05.2021.

HND, Snh je sramota za slobodno društvo i medije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije