Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVAZIJA NA UKRAJINU

Rusi pucali na misiju OESS-a i zabranili im pristup Krimu, pucano i na ukrajinski patrolni avion

Krim
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
08.03.2014.
u 23:00

Danas su američki predsjednik Barack Obama, te francuski predsjednik Francois Hollande upozorili Rusiju da će upotrijebiti i nove mjere u pritiscima na smirivanje krize u Ukrajini

Pod pucnjevima upozorenja međunarodni vojni promatrači bili su primorani odustati od ulaska na Krim. To je već treći put da je OESS blokiran u pokušaju ulaska na Krim, koji se i dalje nalazi pod kontrolom proruskih snaga.

U Moskvi se, pak, istovremeno održavao razgovor na Kremlju s ukrajinskim veleposlanikom, no nema izvještaja da je bilo kakav pomak u pregovorima ostavren.

Danas su američki predsjednik Barack Obama, te francuski predsjednik Francois Hollande upozorili Rusiju da će upotrijebiti i nove mjere u pritiscima na smirivanje krize u Ukrajini. No, nisu dali detalje koje bi to mjere bile, osim već ranije najavljenih gospodarskih sankcija.

No, ni Rusi nisu diplomatski mirovali. Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je poručio da "krizu nisu Rusi kreirali. Mi smo spremni na ravnopravne pregovore, a ne da nas se optužujue", te poručio Amerikancima da bi se ustrajanje prema sankcijama moglo njima na kraju obiti o glavu.

Moskva već najavljuje da bi mogla zaustaviti već ranije dogovorene inspekcije svog strateškog naoružanja.

Pucano na ukrajinski pogranični patrolni avion

U subotu je napadnut ukrajinski pogranični patrolni avion, javljaju strani mediji.

Na nenaoružani zrakoplov je pucano dok je letio na oko 1000 metara od administrativne granice s Krimom koji je zauzela Rusija, kazali su ukrajinski graničari. Nije bilo ozlijeđenih.

>>VEČERNJI NA KRIMU Tatari: Ukrajinski smo građani, nikada nećemo postati Putinovi podanici

>>Za analizu Putinova govora tijela Obama dao 165.000 $

Komentara 46

LI
ličkavučina
21:50 08.03.2014.

Pazi malo. Više nije " Pod kontrolom ruskih" već " pod kontrolom proruskih snaga". Pričekajmo još malo da ova zajebanncija od medijskog prepariranja javnosti pukne sama sebi u nogu. Samo moron može vjerovati engleskim, američkim, francuskim i njemačkim novinarima. Izinarima. Iz osobnog iskustva jer sam išao sa njima po položajima u domovinskom ratu kao prevodilac znam da svi rade prvo za svoje vlade a onda za novine u kojima .pišu.

Avatar Lt Rinas
Lt Rinas
22:06 08.03.2014.

Za ovo se u mom selu kaze: mozete p.dnuti Rusima pod prozor...samo pazljivo, da se ne u.e.ete.

ZR
Zrakomlat
21:51 08.03.2014.

al ovog puta ce sve izvesti na legalan i legitiman nacin, zavucice im da ce im na usta izaci, njihovim pomagalima ce biti intenzivne sexualne aktivnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije