Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u Zadru

'Da nije bilo susjeda, napadač bi ubio bivšu suprugu'

Pucnjava u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/23
23.12.2014.
u 16:20

U policiji su nam potvrdili da je Zlatko S. još prije 12 godina već napao Marina O.

Zlatko S., 55-godišnji Zadranin, u Kijevskoj ulici ispucao je danas oko deset sati cijeli spremnik iz pištolja u 49-godišnjeg Zadranina Marina O. i njegova sinčića mlađeg od godinu dana. Žrtve luđačkog pohoda ovog policiji otprije poznatog nasilnika su suprug i sin njegove bivše supruge.

Zlatko S. nakon zvjerstva  krenuo je u kuću i po bivšu suprugu, no dok je mijenjao spremnik pištolja, dotrčao je prvi susjed i udario ga šakom u vrat. Napadač je pao na pod i potom ušao u automobil i pobjegao. Dovezao se do policije i predao. U nezapamćenoj tragediji koja je potresla cijeli Zadar, beba je zadobila jednu prostrijelnu ranu glave, a otac najmanje četiri ustrijelne rane glave i grudnog koša. I beba i  otac zadobili su teške ozljede opasne po život. Potvrđeno nam je to iz zadarske Opće bolnice.

– Čuli smo da je napadač došao ispred kuće i pitao Marina koji je držao dijete u naručju gdje mu je žena. Ona je navodno prije toga odvela trogodišnju kćer u vrtić i vratila se. Nakon kraće rasprave izvadio je pištolj i pucao u njih. Mi to nismo vidjeli, ali smo čuli od svjedoka, a njihovu situaciju znamo iz razgovora. Pa tko bi mogao i zamisliti da će netko pucati i u dijete. To je stravično – rekle su nam dvije Zadranke koje su se predstavile kao susjede. Nešto prije 13 sati iz kuće u Kijevskoj ulici ispred koje se zvjerstvo dogodilo izašla je majka i supruga propucanog dječačića i 44-godišnjeg muškarca i odvedena je u bolnicu.

– Da nije bilo prvog susjeda koji je dotrčao i spasio je, napadač bi ubio bivšu suprugu. On je došao kombijem prije Marina i u biti ih sačekao. Čim je Marino s djetetom izašao iz auta pucao je u njih. Strašna je to tragedija – rekao nam je jedan od susjeda.

U policiji su nam potvrdili da je Zlatko S., koji je navodno radio kao taksist, još prije 12 godina već napao Marina O. i propucao mu vrata kuće. Nesluzbeno doznajemo da je za to nedjelo osuđen na šest mjeseci uvjetno. Tri godine poslije Marinu O. je zapaljen i Peugeot 406, a, iako je policija tada istraživala i Zlatka S., počinitelj nije otkriven.

– Zlatko je svoju bivšu suprugu maltretirao u braku i zato je i otišla od njega. Stalno je govorio da će je ubiti i sada je i napravio ovo zvjerstvo. Gdje je tu policija i pravosuđe? Iz braka napadač ima kćer koja je ostala s majkom, a ona u drugom braku ima kćer od četiri godine i sina mlađeg od godinu dana. Pa, kako je mogao upucati dijete? – rekao nam je prijatelj napadnutog Marina O.

Čovjek koji je onemogućio napadača da napravi još veću tragediju nije htio govoriti za novine. Na mjestu tragedije ispred kuće u Kijevskoj ulici nakon odlaska policije ostali su tragovi luđačkog pohoda, tragovi krvi i razbijeno staklo na ulaznim vratima.

>>Pucnjava na Cvjetnom: Policija odvela muškarca koji je pucao tijekom deložacije

>>Pred suprugom i kćeri mirno razgovarao s ovršiteljima, a potom pucao u strop

Komentara 65

DU
Deleted user
13:12 23.12.2014.

bravo za suce! svakog ovakvog puštaju sve dok ne počini neko zvjerstvo, i tek onda ga osude, i to opet na 5-6 godina zatvora. u zadnje vrijeme kad god se čita o ovakvim gnjusnim zločinima uvijek otkrijemo da je riječječ o višestrukom delikventu, koji je u pravilu na slobodi bez dana zatvora ili s minornim kaznama. policija se s ovim ne može ni boriti jer suci anuliraju rad policije. pravosuđe vodi zemlju u potpunu anarhiju.

RI
risotto
14:27 23.12.2014.

Pa to je suludo...takvog manijake ne držati pod nadzorom??? Da li je bio u zatvoru zbog pucnjave prije 12 godina ? Je li uopće suđen i osuđen? Molit ću Boga da nedužno dijete preživi.

LI
liliZG
13:01 23.12.2014.

"Napadač je, kako nam je potvrđeno u policiji, već napadao 49-godišnjaka sadašnjeg supruga njegove bivše žene i to prije desetak godina također pucanjem iz vatrenog oružja." a pištolj mu valjda susjed posudio????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije