Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Večernji list

Bjegunac iz Vrsara: Tužio državu 2012. jer je pogreškom zatvoren

Danijel Brnos
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
07.05.2017.
u 22:30

Danijel Brnos je u kolovozu 2012. za Večernji list ispričao sve o svom slučaju iz prosinca 2011. kada je bio uhićen i pritvoren umjesto pravog počinitelja.

Dvije osobe su ranjene u pucnjavi vatrenim oružjem u nedjelju oko 14 sati koja se dogodila ispred hotela Pineta u Vrsaru. Policija je izvijestila da je riječ o Danijelu Brnosu (1987.) za kojega se sumnja da je pucao u 19-godišnju djevojku i 23-godišnjeg mladića, koji su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u Opću bolnicu Pula.

Danijel Brnos je u kolovozu 2012. za Večernji list ispričao sve o svom slučaju iz prosinca 2011. kada je bio uhićen i pritvoren umjesto pravog počinitelja.

Početkom prosinca 2011. bio je uhićen i osumnjičen, a dvadesetak dana poslije i optužen da je prijeteći pištoljem opljačkao tri tisuće kuna iz trgovine u Puli. Optužnica Županijskog državnog odvjetništva brzo je i potvrđena, nakon pripremnog ročišta bila je sazvana i rasprava, a onda tužitelj odustaje od optužbe i kazneni se postupak obustavlja. Policija je, naime, uhitila pravoga razbojnika koji je, osim pljačke za koju su teretili Brnosa, osumnjičen i optužen za još šest razbojstava.

No, dotad je Brnos u istražnom zatvoru u Puli već izbrojio 80 dugih dana, od 7. prosinca 2011. do 24. veljače 2012.. Zatim je zbog toga tražio novčanu naknadu od 160 tisuća kuna, kao i naknadu štete zbog izgubljenog mobitela, oštećenog sata i fotoaparata prilikom uhićenja te za troškove posjeta njegovih bližnjih dok je bio iza rešetaka. U zahtjevu za mirno rješenje spora, koji je podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, napomenuo da je zbog nezakonitog uhićenja imao zdravstvene probleme i traženi iznos zaključio na 174 tisuće kuna.

– Sad nisu brzi kao što su bili kad su me spremili u zatvor bez dokaza, samo na temelju nelogičnog iskaza prodavačice i navodnog prepoznavanja, iako sam uporno ponavljao da nisam počinio tu pljačku. Tužiteljici sam gotovo u minutu točno naveo gdje sam sve bio u vrijeme pljačke, što se moglo provjeriti pregledom snimki nadzornih kamera s tih mjesta – ogorčen je bio tada Brnos.

Prilikom uhićenja, tvrdi je tada Brnos, policajci su ga srušili na tlo i tukli. Priznaje da je bježao, jer je među policajcima prepoznao jednoga s kojim je otprije imao problema, i stao tek kad su rekli da će pucati.

– Bio sam već prije u zatvoru, godinu i deset mjeseci zbog pljačke koju sam počinio kao 20-godišnjak, no poslije toga nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Ali, valjda sam dobra mušterija pa sam bio prijavljen i za krađu motora s kojom, ustanovilo se, nisam imao ništa. Istodobno, policija se nije pomakla kad sam opljačkan i pretučen završio u bolnici – u dahu je tada izgovorio Danijel Brnos danas tražen zbog pucnjave u Vrsaru.

Cijeli tekst pročitajte ovdje!

Ključne riječi

Komentara 4

SI
Sidro123
02:02 08.05.2017.

Što mu mama kaže na ovo? tko mu je sada smjestio pokušaj dvostrukog ubojstava?

BL
Blatina19
03:31 08.05.2017.

Glavno da mediji daju prostora ovakvima koji glume zrtve policijske brutalnosti.

Avatar __MAX__
__MAX__
01:27 08.05.2017.

Sad ces odsluziti sve i to s kamatom. A cura koja je bila s dokazanim kriminalcem potvrdjuje teoriju "lijepe zene vole kriminalce". Znam takvih nekoliko koje su bile i zlostavljane a znam neke kojima su muzevi ubijeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije