Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK BROJ OZLIJEĐENIH

Pucnjava u Nigeriji: Tijekom mise ubijeno najmanje 50 ljudi, među njima žene i djeca

'Nigerian Army soldiers stand as part of preparations for deployment to Mali, at the Nigerian Army peacekeeping centre in Jaji, near Kaduna January 17, 2013. French troops launched their first ground
Foto: 'AFOLABI SOTUNDE'
1/3
05.06.2022.
u 20:22

Lokalni mediji su objavili da su napadači pucali na vjernike i u crkvi detonirali eksploziv. Među ubijenima ima žena i djece

U napadu na katoličku crkvu u nigerijskoj saveznoj državi Ondo u nedjelju je tijekom mise ubijeno najmanje 50 ljudi, a mnogi su ozlijeđeni, prenijeli su u nedjelju medicinske službe i lokalni mediji.

Liječnik iz bolnice u Owou, gradu u jugozapadnoj nigerijskoj saveznoj državi, za Reuters je kazao da je dosad u medicinski centar u Owou i u katoličku bolnicu St. Louis dovezeno 50 tijela.

Predsjednik Muhammadu Buhari osudio je napad, a identitet i motivi napadača još nisu poznati.

Lokalni mediji su objavili da su napadači pucali na vjernike i u crkvi detonirali eksploziv. Među ubijenima ima žena i djece.

Funmilayo Ibukun Odunlami, glasnogovornik policije za saveznu državu Ondo, kazao je samo da se u katoličkoj crkvi svetog Franje u Owou dogodio incident i dodao da će uskoro izdati daljnje priopćenje.

Najmnogoljudnija zemlja u Africi već je bila poprište napada i otmica naoružanih bandi, ali to se do sada uglavnom događalo na sjeverozapadu zemlje. Takvi napadi su rijetkost na jugozapadu Nigerije.

„Iskoristit ćemo svaki raspoloživi resurs da uhvatimo napadače i privedemo ih pravdi“, izjavio je guverner države Ondo Arakunrin Oluwarotimi Akeredolu.

>> VIDEO Ruski projektil preletio nisko iznad nuklearke: 'Prijete svijetu novom katastrofom'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije