Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U TROGIRU

Pucao 32-godišnjaku u glavu: Policija ga još traži, bio je u pritvoru zbog obiteljskog nasilja

U Trogiru upucan čovjek, policija traži napadača
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/11
29.06.2023.
u 18:43

Iz KBC-a Split tijekom dana su javili da je pacijent stabilno, izvan životne opasnosti, ali s vrlo teškim ozljedama glave

Danas nešto iza podneva, lud od ljubomore, rastrojeni je Branko Mamić (55) započeo svađu s 32-godišnjim Trogiraninom koji je sjedio u svom automobilu sa spuštenim prozorom. Nakon što riječima nije mogao dokazati svoje sumnje, bivši je policajac B. Mamić izvadio pištolj koji je ponio sa sobom i pucao u glavu 32-godišnjaka. Potom je na motociklu, na kojem se dovezao u sam centar Trogira gdje je pronašao žrtvu, uputio u nepoznatom smjeru. Za njim su ubrzo nakon dojave o ovom kaznenom djelu krenuli u potragu njegovi bivši kolege policajci.

PU splitsko-dalmatinska u potragu je za svojim bivšim djelatnikom koji je već neko vrijeme u mirovini, ali i koji je u zadnje vrijeme opako zaglibio na "tamnoj strani zakona", uputila pripadnike Jedinice specijalne i interventne policije. Izdali su i priopćenje u kojem su objavili njegovu sliku, bez navođenja imena, u kojem mole sugrađane da izbjegavaju osumnjičenika jer je naoružan. No, ako ga vide, da odmah nazovu policiju i dojave njegovu lokaciju.

GALERIJA Trogir pod policijskom blokadom: Sve raspoložive snage traže bivšeg policajca

U Trogiru upucan čovjek, policija traži napadača
1/11

Policijska zaštita

Policija je u priopćenju navela i podatak da osumnjičenik možda u bijegu koristi automobil marke BMW X5, crne boje, registarske oznake ST8124K i motocikl Piaggio FLY registarske oznake ST5691Z. Policija je, neslužbeno se doznaje, osobe za koje je smatrala da bi mogle biti iduće mete bivšeg policajca evakuirali na sigurno mjesto do pronalaska osumnjičenog i tako im pružila policijsku zaštitu. Naime, osim zbog ljubomore, bivši je policajac navodno neke od sugrađana optuživao i za neke svoje financijske probleme.

– U četvrtak, 29. lipnja 2023. godine oko 12.15 u Trogiru je iz vatrenog oružja ozlijeđen muškarac. Vozilom hitne pomoći odvezen je u splitsku bolnicu kako bi mu se pružila liječnička pomoć. U ovom trenutku tragamo za počiniteljem i provodimo istraživanje. Mjesto događaja je osigurano i obavit će se očevid – objavili su iz splitsko-dalmatinske policije odmah po osiguranju mjesta gdje se dogodilo kazneno djelo.

VEZANI ČLANCI:

Kako neslužbeno doznajemo, Mamić je prije ovog kaznenog djela ubojstva u pokušaju, bio u pritvoru mjesec dana zbog obiteljskog nasilja kojemu je povod također bila ljubomora. Napao je, navodno, suprugu okrivljujući je za prijevaru, pa ju je i fizički ozlijedio spornoga dana te joj je i pucao pored glave iz pištolja koji je legalno posjedovao, ne bi li je zastrašio, nakon čega je žena pozvala policiju. Osim pritvora, dobio je i mjeru zabrane približavanja i kontaktiranja sa suprugom. Prijetio je tada navodno i kćeri.

Lociran na Čiovu

No, po izlasku iz pritvora, Mamić se nije približio supruzi, ali je krenuo u istragu vlastitih sumnji u prijevaru koju je temeljio na porukama pronađenim u mobitelu supruge, pa je otišao obračunati se s 32-godišnjakom za koje upućeni kažu da nije imao bilo kakve veze s njegovom suprugom, osim prijateljskih. Razgovor na tu temu s 32-godišnjim muškarcem očito nije ispao po Mamićevu planu, nakon čega je usred dana u četvrtak iza podneva s nekoliko hitaca teško ozlijedio muškarca za čiji su se život borili liječnici u KBC-u u Splitu. Tijekom dana su izvijestili da je pacijent stabilno, izvan životne opasnosti, iako s teškim ozljedama. Branko Mamić tijekom dana je lociran na Čiovu u kući gdje se, doznala je policija, sakrio, nakon čega je kuća opkoljena.

Komentara 14

DU
Deleted user
19:50 29.06.2023.

Neko vrijeme u mirovini, 55 godina? I onda se kuka kako se mora raditi do smrti u Hrvatskoj, a čovjek kao od gore odvaljen uživa u blagodatima proračunskog novaca, spavanja do podne i povremenog upucavanja ljudi. Zašto bi ovaj išao u Irsku?

DQ
Dq
22:48 29.06.2023.

Bio pritvoren zbog nasilja , a nisu mu oduzeli oružje. Kako to, kako to...ko bi li se toga sitija.

DU
Deleted user
21:22 29.06.2023.

Dobro je da je taj Mamić zaglibio na tamnu stranu zakona nakon odlaska u mirovinu, i da to nije činio dok je bio u aktivnoj službi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije