Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatske šume:

'Pucanje na glinene golubove smeta lovcima i turistima'

puška
Boris Sčitar/PIXSELL
26.04.2013.
u 08:00

Lovci vinkovačkog kraja koji se rekreativno i sportski bave gađanjem glinenih golubova ljuti su na Hrvatske šume jer od jesenas ne mogu vježbati i natjecati se na strelištu u šumi Kunjevci kod Vinkovaca

Lovci vinkovačkog kraja koji se rekreativno i sportski bave gađanjem glinenih golubova ljuti su na Hrvatske šume jer od jesenas ne mogu vježbati i natjecati se na strelištu u šumi Kunjevci kod Vinkovaca jer Uprava ne želi dati dopuštenje. Tvrde kako su Hrvatske šume u poligon koji je jedan od najljepših u Hrvatskoj, uložili milijun kuna i šteta je da stoji neiskorišten.

- Poligon je izgrađen prije 5-6 godina i nema boljeg za disciplinu parkour do Zagreba pa je šteta da stoji prazan i neiskorišten, a mi nemamo gdje trenirati. Evo, mi smo pozvani na natjecanje u Mađarsku, ali da bi prihvatili moramo znati možemo li ih primiti u uzvratni posjet, a sada još ne znamo možemo li se natjecati na poligonu u šumi Kunjevci da bi prihvatili gostovanje u Mađarskoj. Nešto sam čuo kako je problem fiskalizacija, ali i to se može riješiti uz malo volje, samo da Uprava izda dozvolu - kaže pasionirani lovac i pucač na glinene golubove iz vinkovačkog kraja.

Zlatko Cegledi, voditelj Hrvatskih šuma, Uprava šuma Podružnica Vinkovci u čijoj je nadležnosti i poligon u šumi Kunjevci kaže kako se oni bave i lovnim turizmom i jako im je važno da se lovci i drugi gosti koji traže mir u šumi, ugodno osjećaju, a pucnjava na glinene golubove remeti mir a i \"od toga ne živimo\"

- Moramo odvagnuti što nam je prioritet - gosti u našem hotelu u šumi ili nekoliko lovaca koji pucaju na poligonu koji je, uzgred, izgrađen bez dozvole i ispod dalekovoda. Naš hotel ne živi od tih nekoliko pucača već od gostiju u hotelu i oni su nam važni jer 13 djelatnika mora zaraditi svoje plaće. Sigurno je da ćemo pronaći nekakvo rješenje. Sada nam je problem i fiskalna blagajna bez koje se ne može raditi, a nismo još donijeli ni cjenik tih usluga. Ako netko zatraži vježbanje ili natjecanje na poligonu, neka nam se obrati i vidjet ćemo što možemo učiniti - kaže Zlatko Cegledi dodajući kako o svemu odlučuje središnjica Hrvatskih šuma.

>> HGSS vadio mrtvog medvjeda iz jame zbog njemačkog lovca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije