Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'The Shooter'

'Pucač' koji je ubio Bin Ladena prekršio zavjet tajnosti i otkrio svoj identitet

marinac
Foto: Twitter
1/2
06.11.2014.
u 14:50

Nakon što je napustio marince, O'Neill je postao motivacijski govornik, no vojska smatra kako i dalje ne bi trebao kršiti zakletvu

Rob O'Neill (38) američki je marinac koji je u intervjuu za Fox otkrio kako je upravo on ubio Osamu bin Ladena, najpoznatijeg terorista na svijetu.

Prekršio je tako zavjet tajnosti i u intervjuu otkrio svoj identitet te opisao događaje koji su se zbili u svibnju 2011. Iako je već i prije istupao u medijima, njegov je identitet bio poznat jedino pod nadimkom 'Shooter' ('Pucač').

Cijeli intervju s Robom O'Neillom Fox će objaviti 12. studenog, no američka mornarica ne odobrava njegov javni istup, javlja Telegraph.

– Vojnici ne reklamiraju svoj posao i na osnovu obavljenih misija ne traže priznanje od društva – poručili su čelnici mornarice, admiral Brian Losey i narednik Michael Magaraci.

Nakon što je napustio marince, O'Neill je postao motivacijski govornik, no vojska smatra da i dalje ne bi trebao kršiti zakletvu.

>> Pentagon: Vojnik koji je upucao Bin Ladena ne bi se smio pojaviti na Fox Newsu

Komentara 12

DU
Deleted user
16:09 06.11.2014.

Opet ova legenda novinarstva (podmornica!). Čovjek je bio Navy SEAL, a ne marinac, Nije to isto Ivanove!

Avatar Bakunin
Bakunin
17:26 06.11.2014.

Za to šta je učino treba mu dati Nobelovu nagradu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DU
Deleted user
17:53 06.11.2014.

Pa ako se neki mogu hvaliti da su uništili 7-8 tenkova, zašto se ovaj SEAL-ovac ne bi smio pohvaliti da je ubio jednog teroristu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije