Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrikcija oko farmi

Ptičja gripa nije opasna za ljude ako se poštuju svi europski sanitarni protokoli

ptičja gripa
Foto: Reuters/PIXSELL
20.11.2014.
u 07:28

Europska komisija smatra da je rizik prenošenja bolesti na ljude nizak “ako se poštuju i prate svi europski sanitarni protokoli”.

U skladu s europskom Direktivom o mjerama kontrole influence ptica (2005/94), nizozemske i britanske vlasti uspostavile su 10-kilometarsku zonu restrikcije oko farmi na kojima je 15. i 16. studenog otkrivena ptičja gripa.

Europska komisija smatra da je rizik prenošenja bolesti na ljude nizak “ako se poštuju i prate svi europski sanitarni protokoli”.

Nizozemska je u subotu otkrila ptičju gripu na farmi sa 150.000 koka nesilica i od nedjelje u 11 ujutro privremeno je prekinula trgovanje sa svih peradarskih farmi kako bi bolje procijenila situaciju i ispunila direktivu EU koja sprečava širenje zaraze na ljude.

>>EU: Srbija mora uvesti Rusiji sankcije ili zastoj pristupnih pregovora

>>Zašto će Hrvatska novac iz EU fondova za 2014. početi koristiti tek u prvoj polovici 2015. godine?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije