Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORA PROCEDURA

Zašto će Hrvatska novac iz EU fondova za 2014. početi koristiti tek u prvoj polovici 2015. godine?

Europska zastava
Foto: Anto Magzan/Pixsell
15.11.2014.
u 11:28

Obećane milijarde ne idu dok se ne zadovolji procedura

Zbog spore i komplicirane procedure koja je zapisana u europskim propisima, Hrvatska će novac iz EU fondova koji joj stoji na raspolaganju od 1. siječnja 2014. moći početi koristiti tek u prvoj polovici 2015. godine. Zakon Unije, naime, propisuje da svaka država članica, prije no što počne koristiti novac iz proračuna 2014.-2020., mora imati usvojen Partnerski sporazum i operativne programe (OP).

Partnerski sporazum s RH Europska komisija odobrila je 30. listopada, no OP-ove još nije. Plan je da ih Vlada pošalje do kraja godine, a zatim Komisiji, pod uvjetom da sve bude u redu, treba 6 tjedana da ih odobri.

>> Na sniženu robu može se podnijeti reklamacija i trgovac je mora prihvatiti

>> Ovce i koze u EU moraju biti označene ne samo ušnom markicom nego i elektroničkim čipom

Komentara 7

TH
than
11:57 15.11.2014.

Kada imas nesposobnu Vladu koja postavlja ljude (od ministra pa do zadnje salteruse, da ne spominjem savjetnike i uhljebe po agencijama,...) prema partijskom i rodijackom kljucu, a ne prema znanju, zelji za ucenjem, napredovanjem i nadasve sposobnostima dobijes upravo ovo/to...

Avatar Jorge
Jorge
11:15 19.11.2014.

Najsmješnije je što ministarstva rade dokumente na engleskom, a tek pod pritiskom prevode na hrvatski jezik. Toliko o transparentnosti... Neposobnost ministra Grčića (zvanog Miljarda, ili još bolje Milion) ne može se popraviti zapošljavanjem većeg broja klinaca, već sve što sešto se može treba prebaciti u privatne ruka. Privatni savjetnici će znati pomoći tvrtakma i institucijama u povlaćenju sredstava. Grgić je prije godinu, dvije nešto potpisao s UNDP agencijom. Kakva korist od toga osim još jednog izvlačenja novca kroz konzultantske usluge. Davati novac Grčiću e da bi ga ovaj proslijedio konzultantima (poput davanja novca Marasu da bi on dao onim za koje ON smatra da su potentni) potpuno je besmisleno. I što onda preostaje Grčiću doli baljezgati o optimizmu. Kao da i mi ne znamo da nam je jedino to preostalo. S malo optimizma čekati da mu vrijeme iscuri.

VU
vulica
21:15 17.11.2014.

Prića o ulasku Hrvatske države u Europsku Masonsku Kaljužu kao i o fondovima i novcima koje čemo dobiti od Europske Masonske Kaljuže je priča za Vrapće ili prića iz vrapča, trečeg nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije