Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prvo kolinje u Slavoniji

Vrijedne domaćice spravljale su i slane kolače, poznate cerničke ćuptete, u koje stavljaju mesnu mješavinu sa začinima.
22. listopada 2010. u 10:20 22 komentara 397 prikaza
slavonija, kolinje (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

CERNIK - Svake godine unazad tri desetljeća prvo kolinje u Slavoniji počinje potkraj listopada u Cerniku. Tako je bilo i ove godine jer tamošnje Hrvatsko pjevačko društrvo "Tomislav" priprema obilje kolinjskih specijaliteta za svoju 26. gastronomsko-turističku priredbu "Večer cerničkog krmokolja" koja se održava u subotu, 23. listopada, u dvorani Hrvatskog doma, gdje se uz svirku tamburaša Satir iz Davora očekuje oko 200 posjetitelja i gostiju.

-  Dvadesetak članova našeg društva od tri svinje priredilo je kobasice, krvavice, sarme i ostale domaće delicije koje se spravljaju u slavonskim selima - ističe predsjednik HPD "Tomislav" Đuro Vuk. Vrijedne domaćice spravljale su i slane kolače, poznate cerničke ćuptete, u koje stavljaju mesnu mješavinu sa začinima kakvom su pune crijeva kada se spravljju domaće kobasice.

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • -obrisani-:

    u 13:13h rea_ je napisao/la: nadam se da će Hrv. čim prije u EU, pa će nestat\' taj barbarski način ubijanja životinja. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nema tu nista barbarskog... ubijes li nozem, pistoljem ili hamerom... sve mu dodje na isto... Pitanje je ... prikaži još! ... jel oces jesti kobasice ?!

  • -obrisani-:

    wohoooo slavonci, živjeli! evo i zagorci se polako spremaju otvoriti sezonu kolinja! http://www.youtube.com/watch?v=ba_Dfwn0qHs&feature=related

  • -obrisani-:

    Btw, nadam se da će Hrv. čim prije u EU, pa će nestat\' taj barbarski način ubijanja životinja.