Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT STUBAKI

Prvo je na redu prilazna cesta, a bageri će početi kopati ‘već ove jeseni’

Stubaki
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
11.02.2014.
u 12:00

Potpisivanjem aneksa ugovora između župana Željka Kolara i investitora Jake Andabaka produžen rok završetka zdravstveno - turističkog projekta u Stubičkim Toplicama

Zdravstveno - turistički projekt, izgradnja hotela i bazena sa svim pratećim sadržajima, investitora Jake Andabaka u Stubičkim Toplicama za tri i pol godine trebao bi se privesti kraju. Produženju roka izgradnje predhodilo je niz okolnosti, od imovinsko pravnih odnosa, do ishođenja niza dozvola i projektne dokumentacije te krize u gospodarstvu, pa građevinski strojevi na 160 tisuća metara kvadratnih tek trebaju početi kopati temelje.

Bilo je zamki

Stoga je u Stubičkim Toplicama potpisan aneks ugovora o javno-privatnom partnerstvu, Županije i Koncerna Sunce, kojeg su potpisali župan Željko Kolar te predsjednik Uprave Koncerna Jako Andabak, a ispred privatnog partnera Sunce Premiuma, direktorica Sanja Gagulić.U dodatku Ugovora definira se produženje roka od tri i pol godine od dana potpisivanja Ugovora za završetak projekta. Zašto kasni investicija objasnio je Jako Andabak.

- Sve ima svoje sazrijevanje, kroz projekt smo nailazili na zamke, koje prije nismo vidjeli, situacija je sada puno čišća i jasnija. U završnoj smo fazi s projektiranjem, nema razloga da ove jeseni ili sljedećeg proljeća, ne započnu radovi, za to vrijeme moramo zatvoriti i financijsku konstrukciju - rekao je Andabak. Naglasio je kako Sunce Koncern ima iskustva u hotelijerstvu te da ono što je sigurno je početak gradnje prilazne ceste do budućeg objekta, koji će imati 950 ležajeva s kompletnom turističkom ponudom. Investicija je sa stotinu pala na 75 milijuna eura, jer je iz projekta izdvojena Specijalna bolnica koja ostaje na brzi Županije.

Razvitak cijele županije

- Budućnost će pokazati hoće li i Specijalna bolnica dođi pod okrilje Sunce Koncerna. Što se tiče bolnice u nju mnogo ulažemo, od 240 ležajeva njih 180 plaća HZZO. Županija ni u jednom trenutku nije razmišljala da se odustane od projekta. Što se tiče kontinentalnog turizma u samom smo vrhu po broju noćenja i broju posjetitelja, a projekt “Stubaki” doprinijeti će razvitku, ne samo mjesta već cijele Županije - naglasio je župan Kolar. Za sada od projekta koristi ima samo Općina koja već ubrala oko milijun kuna doprinosa.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
19:09 12.02.2014.

Bojim se da će Kolar i županija popušiti. Andabak je stari prevarant.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije